PlayStation 5 Pro brzy dorazí k vývojářům, Sony toho chystá mnohem víc
i Zdroj: Sony
Novinka PlayStation 5 Pro brzy dorazí k vývojářům, Sony toho chystá mnohem víc

PlayStation 5 Pro brzy dorazí k vývojářům, Sony toho chystá mnohem víc

David Jiránek

David Jiránek

3. 5. 2023 13:00 17

Sony poslední měsíce chrlí jeden kus hardwaru za druhým. Samotná konzole se dočkala několika malých revizí, které upravovaly například chladící soustavu. Na trh se dostal nový headset pro virtuální realitu a ovladač. V následujících měsících Sony nehodlá zpomalit.

Reklama

Aktuálně se Sony připravuje na vydání projektu Leonardo, což je systém ovládání pro osoby s postižením. Něco podobného má Microsoft už roky a je sympatické, že i japonská společnost umožní širší skupině hráčů zahrát si. Ostatně toto příslušenství bývá využíváno nejen u hraní. Server insider-gaming informoval, že očekává vydání tohoto hardwaru v posledním čtvrtletí letošního roku.

Ještě letos má dorazit konzole s oddělitelnou diskovou mechanikou. Nepůjde o výkonnější verzi a zřejmě ani o Slim variantu, jelikož se celkový design víceméně nezmění.

Přelom roku má patřit novým headsetům, o kterých jsme informovali již dříve. Sony má pro PS vydat bezdrátové špunty i velká náhlavní sluchátka.

Aktuálně prodávaná sluchátka Pulse 3D pro PlayStation
i Zdroj: Sony
Aktuálně prodávaná sluchátka Pulse 3D pro PlayStation

V přípravě je také nový handheld. Nástupce PSP a PS Vita ale nečekejte. Q Lite se má zaměřovat na cloudové hraní skrze Remote Play. Hlavním tahákem se stane haptická odezva po vzoru DualSense gamepadu, od kterého si handheld vypůjčí i řadu dalších prvků. Dorazit by měl ke konci roku.

Hlavním tahákem je ovšem uvedení PlayStation 5 Pro. Podle insider-gaming je aktuálně silnější konzole ve vývoji, což samozřejmě neznamená, že se jí dočkáme. Sony podle insiderů plánuje první vývojářské verze konzole rozeslat studiím vlastněným Sony během pár měsíců. Externí studia obdrží konzoli na konci roku.

A kdy se PS5 Pro dočkají smrtelníci? Vypadá to na konec roku 2024, nic ovšem není pevně dané.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama