polovina-nainstalovanych-windows-7-jsou-64bitova-verze
Novinka Polovina nainstalovaných Windows 7 jsou 64bitová verze

Polovina nainstalovaných Windows 7 jsou 64bitová verze

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 7. 2010 13:00 18

Oblíbenost 64bitového systému u uživatelů neustále roste. U Widows 7 je jeho hodnota skoro poloviční.

Reklama
Polovina nainstalovaných Windows 7 jsou 64bitová verze
i Zdroj: PCTuning.cz

Téměř polovina z celkového počtu nainstalovaného systému Windows 7 jsou 64bitové verze, a to i navzdory faktu, že drtivé procento dnešního softwaru je stále vyvíjeno převážně s ohledem na 32bitové systémy. Data zveřejněná společností Microsoft dále ukazují, že 64bitový systém využívá 46 procent uživatelů, v případě ne tak populárních Windows Vista to bylo procent pouze 11.

Podpora 64bitého softwaru je stále opomíjena a tak důvod, proč uživatelé s nástupem „sedmiček“ na 64bitový systém migrovali je nasnadě - lepší alokace operační paměti. Důvodem může být i bezpečnost např. pomocí překážky na úrovni systému ASLR (Address Space Layout Randomization).

Polovina nainstalovaných Windows 7 jsou 64bitová verze
i Zdroj: PCTuning.cz

Zamrzí naopak neduhy v oblasti internetových prohlížečů. Zapomenout tak můžete u 64bitového Exploreru na flash, chybí ale i některé další využívané pluginy. Zpráva nakonec uvádí, že přechod probíhá znatelně rychleji, než tomu bylo v předchozím případě (16bit na 32bit). Koneckonců první 32bitový procesor Intel byl vypuštěn už v roce 1985, své využití ale nalezl až s příchodem Windows 95. Konečnou pro 16bitovou technologii nakonec znamenalo vypuštění Windows XP, které ji definitivně pohřbilo.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama