potvrzeno-crysis-3-bude-na-pc-pouze-v-directx-11
Novinka Potvrzeno: Crysis 3 bude na PC pouze v DirectX 11

Potvrzeno: Crysis 3 bude na PC pouze v DirectX 11

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 12. 2012 08:00 33

Pokud máte stále starší grafickou kartu bez podpory DirectX 11, máte 3 možnosti: Koupit si hru na konzoli a zůstat 100 let za opicemi, vylepšit stávající herní počítač a užít si grafické orgie, nebo si hru nezahrát.

Reklama

Už ve specifikacích a také beta verzi multiplayerové části Crysis 3 jste mohli narazit na jeden problém – hra podporuje pouze DirectX 11. Nyní generální ředitel Crytek, Cevat Yerli potvrdil, že hra poběží opravdu jen a pouze v DirectX 11 na podporovaném hardwaru. Narozdíl od minulého dílu, Crysis 2, už nebude podporovat ani DirectX 10. To pravděpodobně naštve mnohé fanoušky této série. Díky tomu by měla být implementace DirectX 11 dokonalé, jelikož v minulém díle bylo vše řešeno pouhým patchem po vydání hry.

Potvrzeno: Crysis 3 bude na PC pouze v DirectX 11
i Zdroj: PCTuning.cz

Šance tu ale je. Vzhledem k vydání na všech platformách, by měla mít hra všechny zdrojové soubory. Tedy minimálně DirectX 9, které běží na konzoli Xbox 360. Je tedy možné, že by Crytek mohl někdy v budoucnu hru v nižších verzích DX uvolnit. Ale to je spíše modla a většina hráčů bude muset vylepšit své stroje. Podle všeho chtějí vytvořit úžasnou hru, stejně jako všechny ohromil první Crysis. A kvůli tomu využili jen DirectX 11, protože většina použitých prvků v nižších verzích chybí. Rozdíl oproti konzolím by tak měl být opravdu znatelný. Navíc již dříve bylo prohlášeno, že konzole budou využívat 100 % svého celkového výkonu. Alespoň díky vývojářům z Cryteku jde vývoj dál. Nakonec ještě video představující grafiky Crysis 3.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama