potvrzeno-intel-vyviji-samostatny-graficky-cip
Novinka Potvrzeno: Intel vyvíjí samostatný grafický čip

Potvrzeno: Intel vyvíjí samostatný grafický čip

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

23. 1. 2007 00:00 24

Intel nabírá vývojáře grafických čipů a text nabídky na práci se netají tím, že největší výrobce procesorů chce vstoupit i na trh grafických karet.

Reklama

Že Intel pracuje na grafických čipech pro samostatné akcelerátory, jsme tak nějak tušili už dříve. Nyní je to tak nějak oficiálně potvrzeno. Nabídka na práci ve Visual Computing Group říká:
"Zaměřujeme se na vývoj samostatných grafických akcelerátorů založených na architektuře mnoha jader, orientovaných na high-endové platformy. Naší vizí je, aby se výsledné ingredience a technologie časem rozšířily také do mobilního segmentu, serverů a embedded platforem."

Potvrzeno: Intel vyvíjí samostatný grafický čip
i Zdroj: PCTuning.cz

V budoucnosti budou grafická jádra integrována do procesorů jako speciální jádra, jak inzerát dále naznačuje. Vy jistě tušíte, že se tím myslí mnohojaderné procesory Tera-Scale generace. Samotný trh grafických karet pro desktopové PC generuje příjmy 5 miliard dolarů za čtvrt roku a Intel má jako jediná společnost dostatečný kapitál, aby se mu podařilo prorazit. Do jaké míry Intel ohrozí AMD+ATi a nVidii, leží ve hvězdách, nicméně už je jisté, že na trhu samostatných grafických akcelerátorů se objeví další hráč.

Zdroj: X-bit labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama