prekvapeni-mezi-prohlizeci-podil-internet-exploreru-roste-chrome-stagnuje
Internet Novinka Překvapení mezi prohlížeči: Podíl Internet Exploreru roste, Chrome stagnuje

Překvapení mezi prohlížeči: Podíl Internet Exploreru roste, Chrome stagnuje

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

3. 4. 2012 09:00 7

Mnohdy proklínaný prohlížeč Microsoftu začíná opět vystrkovat růžky a jako jediný z "velké pětky" zaznamenává v posledních měsících růst. Tvrdí to statistiky společnosti Net Applications.

Reklama

Že se Internet Explorer oproti starším verzím povedl sice víme, ale přesto se na něj nepějí ódy, jako na konkurenční Google Chrome. Microsoft svému prohlížeči v minulých měsících věnoval slušnou mediální kampaň, která nepochybně nějaké uživatele nalákala, ale se stejným počinem přišli i ostatní tvůrci. O to překvapivější je vývoj na trhu od začátku tohoto kalendářního roku.

Překvapení mezi prohlížeči: Podíl Internet Exploreru roste, Chrome stagnuje
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro zvětšení klikněte

Produkt Microsoftu až do prosince zaznamenával sestupný trend, kdy klesl až k 51,87 % mezi hlavními desktopovými prohlížeči. Přesný opak do té doby zaznamenával Chrome, který se vyšplhal až k 19,11 %. To se změnilo právě příchodem nového roku, který opět přiklání nějaká ta procenta na stranu IE.

Co za tímto vývojem stojí není úplně jasné, ale může to být např. vypuštěním vývojových verzí Windows 8. Jistý vliv určitě bude mít i rozsáhlá kampaň a mnozí si IE verze 9 určitě oblíbili.

Zdroj: Netmarketshare.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama