Připojování se k WiFi pomocí QR kódu již brzy ve Windows
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot s Bing AI
Novinka Připojování se k WiFi pomocí QR kódu již brzy ve Windows

Připojování se k WiFi pomocí QR kódu již brzy ve Windows

David Švrček

David Švrček

15. 2. 2024 09:56 2

Plánovaná aktualizace Windows 11 24H2, která dorazí v druhé polovině roku 2024 s sebou přinese spoustu nových funkcí. Mimo jiné i funkci připojení se k WiFi skrze QR kód.

Reklama

Většina uživatelů chytrého mobilního telefonu jistě využívá možnost připojení se k WiFi síti pomocí načtení QR kódu. Tato možnost je nesmírně pohodlná, neboť odpadá jakékoliv zdlouhavé hledání sítě a následné vypisování složitých a dlouhých hesel (pokud tedy není heslo k vaší WiFi síti 12345678). Již připojený uživatel tak zvolí možnost sdílení hesla, druhý uživatel načte vygenerovaný QR kód a hurá, jsme online.

Úniky připravovaných funkcí, které bude obsahovat verze Windows 11 24H2, která patrně dorazí v druhé polovině letošního roku, odhalují, že tuto funkci budou umět konečně i Windowsy. Tato nová funkce tak potěší jistě všechny uživatele tabletů, notebooků nebo počítačů s klidně extérními webkamerami. Stačí QR kód namířit na vaši webkameru v aplikaci Windows Fotoaparát a vyskočí vám okénko s otázkou, zda se k WiFi síti chcete připojit.

Připojování se k WiFi pomocí QR kódu již brzy ve Windows
i Zdroj: Microsoft Blog

Jedná se o další věc, kterou se Microsoft snaží nalákat více uživatelů k přechodu na nový systém ze stávajících starších Windows. Mezi další funkce patří např. širší možnosti komprese souborů, lepší podpora HDR, aby uživatelé OLED monitorů mohli konečně své zařízení využít na maximum, či služba Low Energy Audio. Spoustu uživatelů již na nový systém Windows přešlo, stále však zůstává podstatné procento těch, kteří mohou, ale stále využívají starý systém. Microsoft je ale stejně dříve nebo později donutí na nový systém přejít, zejména kvůli bezpečnosti a aktualizacím. Ostatně bezpečnost bude nutným parametrem, který se u přidání funkce skenování QR kódů bude muset vyřešit. Spoustu útočníků totiž tyto QR kódy tvářící se jako sdílení hesla zneužívají pro instalaci nebo návštěvu škodlivých stránek a softwaru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama