problem-s-usb-3-0-u-radicu-lynx-point-pro-haswell-vyresi-dalsi-revize
Novinka Problém s USB 3.0 u řadičů Lynx Point pro Haswell vyřeší další revize

Problém s USB 3.0 u řadičů Lynx Point pro Haswell vyřeší další revize

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 3. 2013 09:00 5

Nejedná se tedy o chybu, která by se dala vyřešit softwarově, ale musí být proveden zásah do čipsetu. Na trhu se tak možná objeví i desky s těmito chybnými čipsety.

Reklama

Je to pár let, co měl Intel problém ve svých řadičích s porty SATA 6 Gb/s, které po čase odcházely. Mohl za to jediný tranzistor. Základní desky s těmito čipsety byly běžně prodávány a následná revize byla většinou dobře označena. Problém s řadičem, který vyřeší jen hardwarová oprava, má Intel i s novými řadiči Lynx Point pro nové procesory Haswell.

Problém s USB 3.0 u řadičů Lynx Point pro Haswell vyřeší další revize
i Zdroj: PCTuning.cz

Naštěstí se nejedná o závažnou, jakožto spíše nepříjemnou chybu s USB 3.0. Neposune se kvůli ní ani datum vydání. Chyba spočívá v tom, že pokud budete mít přes USB 3.0 připojené nějaké úložné zařízení, z kterého budete mít otevřený nějaký soubor nebo aplikaci, tak se po probuzení ze spánku (stav S3) objeví prázdné okno. To může postihnout předeším uživatele notebooků, jelikož tam je uspávání do paměti RAM celkem běžné, zatímco stolní počítače většinou nemají nastavený žádný interval pro uspání.

Celý problém vyřeší nová revize čipsetů a zdá se, že by v prodeji měly být i základní desky s tímto chybným čipsetem. Podle Intelu tak datum vydání zůstává stejné, tedy v červnu, pravděpodobně na výstavě Computex 2013.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama