procesory-intel-core-i9-zamiri-take-na-mobilni-platformu
Novinka Procesory Intel Core i9 zamíří také na mobilní platformu

Procesory Intel Core i9 zamíří také na mobilní platformu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 11. 2017 13:00

Intel nedávno vytvořil novou značku Core i9, která doposud zastřešovala pouze vysoce výkonné procesory řady Core pro desktopy z rodiny Skylake-X. Tyto procesory byly tedy exkluzivně vyhrazeny pro ty nejnáročnější uživatele desktopů, což je znát i na jejich ceně, která začíná na 999 dolarech (cca 24 000 Kč) u nejnižšího modelu Core i9-7900X. 

Reklama

Intel ale vidí ve značce potenciál a podobnou segmentaci chce zavést také pro svoji řadu mobilních procesorů. Rodina mobilních procesorů Core i9 logicky nebude těžit z počtu PCIe linek, nebo velice vysokého počtu jader. Jednat se totiž má o maximálně 6jádrové procesory vycházející z architektury Coffee Lake. 

Procesory Intel Core i9 zamíří také na mobilní platformu
i Zdroj: PCTuning.cz

V současnosti má Intel dokončovat poslední práce na mobilních procesorech Core i9-8000, které budou známé pod kódovým označením Coffee Lake-H. Ty mají nabídnout právě až 6 jader a 12 vláken společně s 12MB L3 cache. Podle logu v nové verzi FinalWire AIDA64 by prvním modelem série měl být Core i9-8950HK. Celá řada procesorů pak bude cílit zejména na velké, vysoce výkonné herní notebooky s high-endovými grafikami a 4K UHD displeji. Jejich další specifikace bohužel zatím neznáme.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama