prosadi-se-chrome
Novinka Prosadí se Chrome?

Prosadí se Chrome?

Michal Kleman

Michal Kleman

24. 11. 2008 00:00 24

Internetový prohlížeč vyvíjený společností Google má zatím mizivý podíl na trhu. Vicepresident Googlu však slibuje, že v budoucnosti půjde o masivně rozšířený prohlížeč konkurující gigantům jako IE a FF.

Reklama

Beta verze prohlížeče Google Chrome je již dlouho k mání, její použitelnost však často kolísá (z osobní zkušenosti vím, že se zasekává a padá, každá novější verze by však měla být lepší a lepší). Z této fáze by se měl vyklubat finální produkt na začátku roku 2009. Jak však chce Google prorazit mezi ustálenými obry, jako je Microsoft Internet Explorer (71,3% tržního podílu), nebo Mozilla Firefox (téměř 20%)? Kouzlo úspěchu tkví ve spolupráci s distributory a OEM výrobci počítačů, Chrome by se tak měl stát jedním z předinstalovaných prohlížečů.

Prosadí se Chrome?
i Zdroj: PCTuning.cz

Na značné části počítačů to však bude znamenat "otevřený boj" s produktem Microsoftu, jelikož IE je standardní součástí všech Windows. Na Linuxových systémech, kam má Chrome také brzy přijít, se pak bude "prát" s velmi oblíbeným Firefoxem, který je součástí některých známých a oblíbených distribucí. Co se týče platformy Applu, OS X má integrovaný prohlížeč Safari a standardně se na tyto počítače open-source novinka Googlu zřejmě nedostane. Novinka Googlu má velkou šanci uspět, zvláště vezmeme-li v potaz její rychlost (pokud bude odstraněna nestabilita a některé neduhy) a možnost masová propagace přímo nenavštěvovanějším portálem celého internetu.

Podle Technology Times Online

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama