Proton 9.0 od Valve umožňuje hrát více Windows her na linuxu
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Proton 9.0 od Valve umožňuje hrát více Windows her na linuxu

Proton 9.0 od Valve umožňuje hrát více Windows her na linuxu

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

5. 5. 2024 10:00

Proton je zásadním softwarem pro Steam Deck, společnost Valve se však rozhodla stále rozšiřovat portfolio Windows her, které nově lze hrát na linuxu.

Reklama

Proton 9.0 je nyní k dispozici na GitHubu od Valve. Uživatelé Steam ji mohou najít také skrz vyhledávání ve svých knihovnách, kde by se mělo objevit několik starších verzí. Četné změny provedené v nejnovější verzi by měly přinést podporu přibližně dvou desítek her pro Windows na Steam Decku a dalších linuxových zařízeních. Důležitých oprav se však dočkala i řada dalších titulů. 

Proton 9.0 od Valve umožňuje hrát více Windows her na linuxu
i Zdroj: Valve

Jednou z nejoblíbenějších her, která se stala díky Proton 9.0 hratelnou na linuxu, je The Finals. Je to Free-to-Play kompetetivní střílečka od Embark Studios, které patří mezi stovku nejhranějších her na Steamu. Mezi další podporované tituly patří například Pán Prstenů: Gollum, Witch on the Holy Night, Sonic Colors: Ultimate a Dinogen Online. Protom navíc dokáže rozběhnout i tituly, které se setkávaly se záseky kvůli omezení počtu jader, které hra detekuje. Mezi tyto patří Far Cry 2, Far Cry 4, Zaklínač 2, Outcast - Second Contact a spousta dalších.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama