prvni-gt300-v-zari
Novinka První GT300 v září

První GT300 v září

Michal Kleman

Michal Kleman

29. 8. 2009 00:00 27

 Rušno je v poslední době především kvůli grafickým kartám od AMD se zažitou "přezdívkou" Evergreen, co však připravuje konkurence?

Reklama

Nové grafické karty AMD se mají oficiálně dostat do obchodů 10. září (September), jejich reálná dostupnost se očekává spíše až ke konci měsíce a možná uvidíme rovnou téměř kompletní řadu těchto produktů. Produktů nVidie s čipem GT300 se dočkáme později, první vzorky však budou dostání právě ke konci září.

První GT300 v září
i Zdroj: PCTuning.cz

Následující odstavec je pouze spekulace, neberte jej tedy jako hotovou věc. I přesto, že reálnou dostupnost budou mít nové karty nVidie až během posledního kvartálu roku, jde o důležité rozhodnutí co se marketingu týče, nVidia totiž bude moci ukázat výsledky objektivních testů internetových magazínů a postavit na nich kampaň, která přiměje potenciální zákazníky počat do vydání karet s GT300.

Od nových grafických karet se dá očekávat, že v absolutním high-endu za cenu velkých nákladů vyhrají žravé a velké čipy, konkurenční AMD bude tvořit menší a levnější čipy, jejichž výkon však nebude tak vysoký (samozřejmě co se her týče, teoretický výpočetní výkon mají karty AMD s R700 vyšší, než karty s čipy G200), je otázkou, jak se tito dva výrobci "poperou" v nejprodávanějším maintreamovém segmentu a kdo uzme trofej za nejlepší poměr cena/výkon.

Podle VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama