prvni-zarizeni-s-soc-nvidia-tegra-k1-by-mohla-byt-chytra-televize-od-lenovo
Novinka První zařízení s SoC NVIDIA Tegra K1 by mohla být chytrá televize od Lenovo

První zařízení s SoC NVIDIA Tegra K1 by mohla být chytrá televize od Lenovo

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 3. 2014 12:00 4

Na veletrhu MWC 2014 NVIDIA představila první prototypy tabletů a smartphonů s čipem Tegra K1. Nyní to vypadá, že jako první se tímto čipem bude moci pochlubit chytrý televizor od Lenovo.

Reklama

Mělo by se jednat o chytrý televizor s úhlopříčkou o velikosti 50 palců. Tato informace bohužel zatím není oficiálně potvrzena, ale Lenovo prohlásilo, že by tato televize měla být založena na nerychlejším 200jádrovém CPU+GPU čipu, který je v současnosti k dostání. A protože je právě čip Tegra K1 vybaven Kepler GPU s 192 CUDA jádry a 4+1 procesorovými ARM jádry, což jsou velice blízké hodnoty, můžeme očekávat, že by se mělo jednat právě o něj.

První zařízení s SoC NVIDIA Tegra K1 by mohla být chytrá televize od Lenovo
i Zdroj: PCTuning.cz

50palcový televizor by navíc měl mít rozlišení 4K. Lenovo také avizuje, že vydání této Smart TV je "již za rohem", takže bychom se přesnějších informací měli dočkat již během následujícího týdne či dvou. Tak či tak to vypadá, že tato chytrá televize bude prvním produktem s čipem NVIDIA Tegra K1 a dorazí na trh ještě před prvním tabletem či chytrým telefonem osazeným tímto SoC.

 Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama