qnap-linux-station-nyni-podporuje-ubuntu-18-04-lts-s-novym-gnome-gui
Novinka QNAP Linux Station nyní podporuje Ubuntu 18.04 LTS s novým GNOME GUI

QNAP Linux Station nyní podporuje Ubuntu 18.04 LTS s novým GNOME GUI

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 4. 2019 15:00

Společnost QNAP Systems dnes oznámila, že Linux Station je plně integrována s Ubuntu 18.04 LTS, což uživatelům umožňuje užívat si zbrusu nový GNOME GUI pro stolní počítače s vyšším zabezpečením a snadno instalovat aplikace (jako je LibreOffice 6.0, Inkscape a multimediální aplikace) ze Software Center.

Reklama

Linux Station umožňuje instalaci několika verzí Ubuntu jedním kliknutím, což by mělo vylepšovat zážitek z používání Ubuntu PC a QNAP NAS vybaveného HDMI konektorem s klávesnicí a myší. Linux Station rovněž podporuje připojení přes vzdálenou plochu se zvukovým výstupem. Cílem společnosti QNAP je využít software s otevřeným zdrojovým kódem pro lepší uživatelské prožitky, a proto Linux Station také přidává podporu pro Ubuntu Kylin – oficiální čínské verze Ubuntu.

„QNAP exkluzivně zahrnuje Ubuntu pro použití v NAS, aby uživatelům přinesla mnoho výhod plynoucích z používání aplikací QTS a Ubuntu,“ říká Judy Chen, produktový manažer společnosti QNAP. Dodává: „Stále rozmanitější aplikace v Linux Station umožňují uživatelům volně využívat software s otevřeným zdrojovým kódem fungující napříč platformami, jako jsou multimediální aplikace a Inkscape.“

Video s prezentací můžete shlédnout níže nebo na YouTube pod názvem: „Linux Station – využijte QNAP NAS jako Ubuntu PC“.

Zdroj: QNAP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama