qnap-predstavuje-hyper-data-protector-bezlicencni-reseni-zalohovani-vmware-a-hyper-v
Novinka QNAP představuje Hyper Data Protector, bezlicenční řešení zálohování VMware a Hyper-V

QNAP představuje Hyper Data Protector, bezlicenční řešení zálohování VMware a Hyper-V

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 8. 2020 11:00

QNAP oficiálně představuje řešení Hyper Data Protector, které uživatelům umožňuje zálohovat neomezená prostředí VMware a Microsoft Hyper-V do NASů QNAP. Mezi jeho hlavní výhody patří to, že nemá žádné licenční požadavky, uživatelům tak může pomoci vytvořit nákladově spolehlivý plán obnovy po havárii, který zajistí nepřetržitý provoz služeb.

Reklama

S aplikací Hyper Data Protector si mohou uživatelé zvolit zálohování všech VM na hypervizoru nebo zálohování jednotlivých VM. Hyper Data Protector obsahuje inkrementální zálohování, globální deduplikaci, plánování zálohování a kompresi obnovy s cílem optimalizovat dobu zálohování/obnovy a požadavky na úložiště.

„Výpadky serverů vedou nejen k přerušení služeb a ztrátě dat, ale některé společnosti utrpěly značné finanční ztráty a potenciálně nenapravitelné poškození své značky. Pokud uživatelé zavedou bezlicenční zálohovací řešení Hyper Data Protector VM společnosti QNAP, stačí jim pouze jedno zařízení QNAP NAS, aby mohli bezpečně zálohovat svá prostředí VM,“ uvedl Wayne Hsiao, produktový manažer společnosti QNAP.

QNAP představuje Hyper Data Protector, bezlicenční řešení zálohování VMware a Hyper-V
i Zdroj: PCTuning.cz

Hyper Data Protector podporuje uchování až 1024 verzí. Pokud dojde k výpadku VM na produkčním serveru, mohou uživatelé rychle obnovit zálohovaný VM na jakýkoli bod ze záložního serveru na produkční server (nebo na jiný provozuschopný hostitelský server) a minimalizovat tak RPO (cíl bodu obnovy) a výpadek služeb. 

Hyper Data Protector navíc podporuje produkt VMware vMotion, který obsahuje funkci Live Migration, aby bylo zajištěno, že úlohy zálohování VM budou nadále spuštěny.

Podporované zdrojové platformy:

VMware vSphere: 6.0, 6.5, 6.7

Microsoft Hyper-V: Windows Server Hyper-V 2016, Windows Server Hyper-V 2019

Dostupnost

Hyper Data Protector lze stáhnout z QTS App Center.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama