qnap-predstavuje-radu-nas-ts-x77xu-s-procesory-amd-ryzen
Novinka QNAP představuje řadu NAS TS-x77XU s procesory AMD Ryzen

QNAP představuje řadu NAS TS-x77XU s procesory AMD Ryzen

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 9. 2018 17:00

Společnost QNAP představila výkonnou řadu NAS TS-x77XU pro montáž do racku. Nová série disponuje 8pozicovým zařízením TS-877XU-RP, 12pozicovým TS-1277XU-RP a 16pozicovým TS-1677XU-RP. Řada TS-x77XU byla posílena o procesory AMD Ryzen s vysokým počtem jader/vláken a reaguje tak na ty nejnáročnější potřeby virtualizace v podnicích.

Reklama

Řada TS-x77XU je dostupná s procesory Ryzen 3 1200, Ryzen 5 2600 a Ryzen 7 2700, přičemž všechny nabízejí vysoký výpočetní výkon pro univerzální aplikace a scénáře (včetně virtualizace stolního počítače a serveru, překódování/streamování videí za chodu a soukromé cloudové infrastruktury). U všech modelů jsou k dispozici čtyři sloty PCI Express (PCIe), které uživatelům umožňují rozšířit funkčnost zařízení NAS pomocí síťových adaptérů (40GbE, 10GBASE-T/NBASE-T), karet USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s), karet M.2 SSD a grafických karet. Zařízení TS-1677XU se dodává s 500W napájecím zdrojem (PSU) pro podporu grafické karty, která vyžaduje dodatečné napájení. Jsou k dispozici také modely s redundantním napájecím zdrojem.

Nové NASy jsou připraveny na virtualizaci pro prostředí VMware, Citrix a Windows Server 2016 s podporou iSER (technologie iSCSI Extension pro RDMA) díky zabudovaným adaptérům Mellanox ConnectX-4 SmartNIC. Navíc mohou hostovat také virtuální počítače a kontejnery, přičemž se chovají jako účinný univerzální server a podporují snímky a zálohování virtuálních počítačů pro kompletní správu virtualizace. Podporována je i funkce Virtual QTS, která uživatelům umožňuje provozovat větší počet virtuálních operačních systémů QTS na jednom zařízení NAS.

QNAP představuje řadu NAS TS-x77XU s procesory AMD Ryzen
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmostí pak je podpora RAID 50/60 kvůli větší ochraně a náhodnému zapisování, čímž je zajištěna vyváženost mezi kapacitou, ochranou a výkonem. Nejnovější technologie Qtier 2.0 přidává zase možnosti sledování vstupů a výstupů pro úložiště se stupňováním SSD. To je důležité pro zachování vyhrazeného prostoru na cache pro zvládání náhlých požadavků u vstupu a výstupu v reálném čase, čímž se výrazně maximalizuje poměr cena/výkon. Řada TS-x77XU také disponuje redundantním napájecím zdrojem, který zajišťuje, že aplikace nezbytné pro provoz podniku poběží bez přerušení. K dispozici je také model s jedním napájecím zdrojem (TS-877XU).

Dostupnost

Nová řada TS-x77XU bude brzy k dostání. Další informace můžete získat na webu společnosti QNAP.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama