QNAP QuTS hero h5.0: aktualizovaný kernel, vylepšené zabezpečení a okamžité klonování
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka QNAP QuTS hero h5.0: aktualizovaný kernel, vylepšené zabezpečení a okamžité klonování

QNAP QuTS hero h5.0: aktualizovaný kernel, vylepšené zabezpečení a okamžité klonování

Redakce PCT

Redakce PCT

22. 11. 2021 15:38

Nový operační systém QuTS hero přináší aktualizovaný linuxový kernel (5.10), vylepšené zabezpečení, podporu WireGuard VPN, okamžité klonování snímků a bezplatnou podporu exFAT. Dle společnosti QNAP představuje promyšlené řešení pro ukládání/zálohování dat, virtualizaci nebo časově citlivou společnou editaci médií.

Reklama

„Bezpečnost dat je pro společnost QNAP nejvyšší prioritou, a proto jsme pro QuTS hero implementovali významnou aktualizaci kernelu systému, abychom zvýšili bezpečnost a spolehlivost NAS,“ uvedl Sam Lin, produktový manažer společnosti QNAP, a dodal: „V QuTS hero h5.0 jsme také optimalizovali celkový výkon, aby vyhovoval větším a složitějším podnikovým zátěžím.“

QNAP QuTS hero h5.0: aktualizovaný kernel, vylepšené zabezpečení a okamžité klonování
i Zdroj: PCTuning.cz

Klíčové nové aplikace a funkce v QuTS hero h5.0:

Zvýšené zabezpečení: Podporuje TLS 1.3, automaticky aktualizuje operační systém a aplikace, a poskytuje klíče SSH pro ověřování zabezpečení přístupu k NAS.
Podpora pro WireGuard VPN: Nová verze QVPN 3.0 integruje lehkou a spolehlivou síť WireGuard VPN a poskytuje uživatelům snadno použitelné rozhraní pro nastavení a bezpečné připojení.
Vyhrazený ZIL – SLOG: Uložením dat ZIL a dat cache pro čtení (L2ARC) na různé disky SSD pro oddělené zpracování zátěže při čtení a zápisu lze těžit z lepšího celkového výkonu systému a lepšího využití a životnosti disků SSD, což je zejména užitečné pro optimalizaci investic do flashových úložišť.
Okamžité klonování: Provádění okamžitého klonování snímků na sekundárním NAS pomáhá při správě kopií dat a analýze dat bez narušení zpracovávání primárních dat na produkčním serveru.
Bezplatná podpora exFAT: exFAT je souborový systém, který podporuje soubory až do velikosti 16 EB a je optimalizován pro flashová úložiště (například karty SD a zařízení USB) – pomáhá urychlit přenos a sdílení velkých multimediálních souborů.
DA Drive Analyzer s diagnostikou založenou na umělé inteligenci: DA Drive Analyzer využívá cloudovou umělou inteligenci společnosti ULINK k predikci očekávané životnosti disků a pomáhá uživatelům plánovat výměnu disků s předstihem, aby se ochránili před výpadky serveru a ztrátou dat.
Vylepšené rozpoznávání obrázků pomocí Edge TPU: Využitím jednotky Edge TPU v QNAP AI Core (modul s umělou inteligencí pro rozpoznávání obrázků) dokáže QuMagie rychleji rozpoznávat obličeje a předměty, zatímco QVR Face posiluje analýzu videa v reálném čase pro okamžité rozpoznávání obličejů.
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama