qnap-uvadi-uloziste-nas-ts-2888x-s-podporou-ai-pro-strojove-uceni
Novinka QNAP uvádí úložiště NAS TS-2888X s podporou AI pro strojové učení

QNAP uvádí úložiště NAS TS-2888X s podporou AI pro strojové učení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 3. 2019 21:30

QNAP oficiálně představuje nové úložiště NAS s optimalizovanou podporou AI pro učení modelů umělé inteligence. TS-2888X je vybaven výkonným procesorem Intel Xeon a podporuje instalaci až čtyř výkonných grafických karet a spouštění sady QuAI.

Reklama

Běžné pracovní stanice AI jsou obvykle velmi drahé a složitá konfigurace hardwaru a softwaru je pro většinu datových techniků a vývojářů překážkou. Používání veřejných cloudů pro ukládání a učení může být s ohledem na citlivá data riskantní. TS-2888X od společnosti QNAP je komplexní řešení AI, které slouží nejen jako výukový server pro modely umělé inteligence, ale také jako interferenční server, díky čemuž snižuje náklady na zahájení vědeckých a výzkumných projektů; vývoj umělé inteligence je pak jednodušší a přístupnější.

NAS TS-2888X s okamžitou podporou AI je vybaven procesorem Intel Xeon W až s 18 jádry a 36 vlákny o výkonu 4,5 GHz s technologií Turbo Boost Technology 2.0 pro nekompromisní výkon. Podporováno je až 512 GB operační paměti (DDR4 ECC RDIMM 2 666 MHz), což zaručí dostatek prostoru pro obrovské projekty a ochranu před potenciálními chybami paměti. TS-2888X podporuje běžně dostupné grafické karty Nvidie a AMD a nabízí osm slotů PCIe a napájecí zdroj 80Plus Platinum (2 000 W). Aby mohl model TS-2888X splňovat požadavky na škálování a výkon, využívá architekturu hybridního úložiště s osmi šachtami na 3,5“ disky SATA 6 Gb/s, šestnácti šachtami na 2,5“ SSD a čtyřmi 2,5“ šachtami, které podporují U.2 PCIe Gen3 x4 NVMe SSD. K dispozici je šest malých ventilátorů, které samostatně detekují teplotu v různých zónách (procesor, sloty PCIe, napájecí zdroj a úložiště) a zaručují chytřejší a energeticky výhodnější chlazení.

Podle výrobce představuje TS-2888X komplexní softwarové prostředí, které firmám usnadní nastavení a správu aplikací AI. QuAI – sada pro vývojáře umělé inteligence od QNAP, podporuje celou řadu nástrojů a systémů typu open source (včetně Caffe, TensorFlow, AlexNet, FaceNet a dalších), díky čemuž může uživatel okamžitě začít pracovat s postupy AI. TS-2888X zahrnuje rovněž flexibilní nástroje pro zálohování a ochranu snímků pro zajištění zabezpečení dat a efektivní zotavení po havárii.

QNAP TS-2888X se v České republice prodává od 170 tisíc korun, ale v závislosti na onfiguraci se není problém dostat i na částky přesahující 500 tisíc korun.

QNAP uvádí úložiště NAS TS-2888X s podporou AI pro strojové učení
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama