qualcomm-dnes-predstavi-snapdragon-820-uz-ted-zduraznuje-ze-se-nebude-prehrivat
Novinka Qualcomm dnes představí Snapdragon 820. Už teď zdůrazňuje, že se nebude přehřívat

Qualcomm dnes představí Snapdragon 820. Už teď zdůrazňuje, že se nebude přehřívat

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

10. 11. 2015 12:45

Americká společnost Qualcomm dnes oficiálně představí čipset Snapdragon 820, který by měl vynikat vysokým výkonem i umírněnou energetickou náročností. 

Reklama

Ještě před oznámením čipsetu však marketingový ředitel společnosti na svém Twitterovém účtu uvedl, že Snapdragon 820 se opravdu nebude přehřívat. Reagoval tím na problémy čipsetů Snapdragon 810, které se prokazatelně přehřívaly.

Qualcomm dnes představí Snapdragon 820. Už teď zdůrazňuje, že se nebude přehřívat
i Zdroj: PCTuning.cz

Otázkou je, zdali prohlášení o nepřehřívání čipsetu skutečně věřit. K předcházejícím problémům se Qualcomm nepřiznal. Namísto toho problém popíral, a to i přestože na něj poukázaly hromady nezávislých testů a výrobci smartphonů ho umírňovali aktualizacemi.

Proslýchá se, že Qualcomm Snapdragon 820 přinese čtyřjádrový procesor s vlastními CPU jádry a vysoce výkonný grafický čip Adreno 530. Práci výpočetní jednotky pak bude usměrňovat vlastní mikroprocesor, díky čemuž se dočkáme nižší spotřeby. Chybět by neměla ani podpora pro dual-channel LPDDR 4 RAM a LTE Cat. 10.

Na to, zdali se tyto dohady potvrdí, si ještě pár hodin musíme počkat. Qualcomm s předstihem uveřejnil pouze skutečnost, že Snapdragon 820 bude vyroben 14nm FinFET technologickým procesem společnosti Samsung. 

Zdroj: Phone Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama