qualcomm-ukazuje-plody-z-akvizice-ati
Novinka Qualcomm ukazuje plody z akvizice ATI

Qualcomm ukazuje plody z akvizice ATI

Michal Kleman

Michal Kleman

20. 2. 2010 17:00 15

Veletrh MWC již představil mnoho novinek, další zajímavost pochází od společnosti Qualcomm, která se chlubí novými grafickými jádry.

Reklama

Mobilní telefoy a smartphony toho mají evidentně málo na práci a nezvládají dostatečně širokou škálu úkolů. Tedy alespoň to tak vypadá, podíváte-li se na novinky a technologie, které jsou výrobci schopni do telefonů "nacpat" (například telefon Samsungu s projektorem). Qualcomm rozšíří svou nabídku čipů o novinku, která má dále zvýšit grafický výkon telefonů.

Qualcomm ukazuje plody z akvizice ATI
i Zdroj: PCTuning.cz

Před rokem, konkrétně 20. ledna (Január) 2009, odkoupila společnost Qualcomm mobilní divizi ATI za $65 milionů. Tato investice se nyní projevila v čipu Adreno MSM 7230. Novinka je složená z procesoru architektury ARM, který můžeme najít také v čipu Snapdragon (označení Scorpion) a měl by být taktován mezi 800 MHz až 1 GHz. Grafická část však byla nahrazena výkonnějším čipem, který přímo vychází z čipů ATI.

Qualcomm demonstroval sílu nového jádra při přehrávání čtyř videí najednou. Smartphony s čipem Adreno MSM 7230 by se měly objevit na trhu během léta, je však otázkou, zdali budou mít dostatečnou podporu ze strany vývojářů a jestli nalezne takovýto čip v přenosném zařízení uplatnění. Čtyři videa najednou si pravděpodobně přehrává málokdo.

Podle Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama