quanta-zacne-vyrabet-monoliticke-sasi-pro-notebooky-a-ultrabooky-uz-ma-zakoupene-cnc-stroje
Novinka Quanta začne vyrábět monolitické šasi pro notebooky a ultrabooky, už má zakoupené CNC stroje

Quanta začne vyrábět monolitické šasi pro notebooky a ultrabooky, už má zakoupené CNC stroje

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

7. 2. 2012 09:00 13

Po vzoru Applu přicházejí výrobci s ultratenkými notebooky, pro které je potřeba vyrábět i kvalitní šasi z vhodných materiálů. Quanta začne pro největší výrobce mobilních počítačů vyrábět monolitická hliníková šasi.

Reklama

Tchajwanský Quanta Computer údajně nakoupil CNC stroje pro výrobu hliníkových šasi, vyrobených z jednoho kusu kovu. Již delší dobu tato těla vyráběl, ale zdaleka ne v takovém množství, jako tomu bude nyní. Výrobce tak reaguje na rostoucí trend s ultratenkými notebooky, tzv. Ultrabooky s procesory Intel a Ultrathin s AMD.

Quanta začne vyrábět monolitické šasi pro notebooky a ultrabooky, už má zakoupené CNC stroje
i Zdroj: PCTuning.cz

 

V tenkém těle jsou větší nároky na odvod tepla, což může vyřešit právě kvalitní "obal" komponent. Tím rozhodně není běžně využívaný ABS plast a jako ideální se jeví hliník, který také většina výrobců u svých tenkých strojů začíná využívat. Navíc se tímto postupem dá dosáhnout lepší přesnosti, vše perfektně sedí, je pevné a celkový design vypadá více uhlazeně.

Quanta je smluvním výrobcem pro některé z největších značek notebooků, jako je Apple, Acer, Dell, HP, Toshiba apod. a my se tak můžeme těšit na další kvalitně zpracovaná zařízení od nejrůznějších výrobců.

Nepřehlédněte:

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama