rambus-a-intel-je-xdr-budoucnosti
Novinka Rambus a Intel: je XDR budoucností?

Rambus a Intel: je XDR budoucností?

Michal Kleman

Michal Kleman

8. 11. 2007 01:00 7

Společnost Rambus oznámila, že podepsala "memorandum porozumění" se společností Intel. V plánu je zkoumat použitelnost rychlých XDR pamětí v běžných personálních počítačích.

Reklama

Rambus je tvůrcem paměťové architektury, která umožňuje paměťovým čipům až šestinásobnou rychlost oproti dnes běžně užívaným DDR2-6400 (800MHz). Novinku o nejrychlejších čipech s touto architekturou, které byly vytvořeny v laboratořích firmy Elpida si můžete přečíst zde. Tyto paměťové čipy vyráběné 70nm procesem dosahují efektivního taktu 4,8GHz!

Rambus a Intel: je XDR budoucností?
i Zdroj: PCTuning.cz


Paměťové čipy XDR v podání Elpidy.

A právě tato společnost uzavřela s gigantem Intel dohodu o budoucí spolupráci na vývoji a objevování možností využití těchto pamětí. Podle zpráv z Digitimes nemá Intel momentálně pro tuto architekturu žádné využití, a tak se zřejmě jenom pojišťuje do doby, kdy DDR formát už stačit nebude.

XDR paměti přináší kromě velmi vysokého taktu také snížené pracovní napětí a nejsou náročné na energii (tedy následovně ani na chlazení). O všech nových "featurkách" XDR čipů si můžete přečíst na serveru Digitimes nebo přímo na stránce výrobce.

Podle Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama