reditel-microsoftu-kin-byl-prehmat-a-google-nas-kopiruje
Novinka Ředitel Microsoftu: KIN byl přehmat a Google nás kopíruje

Ředitel Microsoftu: KIN byl přehmat a Google nás kopíruje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 9. 2010 14:06 3

Steve Ballmer byl v rozhovoru pro deník Seattle Times takový, jak ho známe – otevřený a upřímný.

Reklama

Generální ředitel Microsoftu, Steve Ballmer, je bodrý chlapík, jehož si většina z vás do paměti zafixovala především kvůli jeho excentrickým výstupům. Předevčírem se na internetu objevil velice zajímavý rozhovor, který poskytl deníku Seattle Times. Hovořilo se o telefonech KIN, přicházejících komunikátorech s Windows Phone 7, konkurenčním Google a také FaceBooku. Podle ředitele softwarového giganta byly telefony KIN poselstvím, jak se to nemá dělat, firma se z chyb poučila a soustředila na vývoj systému Windows Phone 7.

Microsoft tento projekt uložil ke spánku jen několik týdnů zavedení přístrojů na trh. Vzhledem k tristním prodejům, které měli s úspěchem společného asi tolik co kapr se Saharou, se ale nebylo čemu divit. Telefony si zakoupilo zhruba 150 nešťastníků, kterým budiž útěchou alespoň částečně fungující technická podpora. Ředitel Microsoftu vidí budoucnost jinde, a to v nástupci platformy Windows Mobile.

Ředitel Microsoftu: KIN byl přehmat a Google nás kopíruje
i Zdroj: PCTuning.cz

Přístroje postavené na Windows Phone 7 se v Evropě objeví již koncem příštího měsíce. Ve Spojených státech o něco později (listopad). Steve Ballmer v průběhu rozhovoru dal najevo spokojenost s nedávným prohlášením ředitele Google, Erica Schmidta, který vyhledávač Bing považuje za hlavního konkurenta. „Pozorují nás, a to co děláme, se snaží kopírovat. Co to znamená? Napodobování je přeci nejupřímnější formou lichocení“ vysvětluje Ballmer. Google přišel v červnu s myšlenkou obrázku pro hlavní stránku vyhledávání, odezva uživatelů ale nebyla optimální a úmysl byl následně zametán pod koberec.

legendární sestřih

Koncem rozhovoru byla řeč svedena na téma sociálních sítí. Redaktora zajímalo, jak často si kontroluje FaceBook, na což zástupce Microsoftu odpověděl: „Každý den. Ano, na FaceBooku jsem každý den“. Nutno podotknout, že Microsoft a FaceBook spolu mají dobré vztahy, které se navíc stále utužují. Kompletní rozhovor si můžete přečíst přímo na stránkách deníku Seattle Times.

Zdroj: Seattle Times

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama