Revoluce v ukládání dat? To má být nová technologie od Huawei
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Revoluce v ukládání dat? To má být nová technologie od Huawei

Revoluce v ukládání dat? To má být nová technologie od Huawei

David Švrček

David Švrček

7. 3. 2024 11:11 1

Nové záhadné úložiště z dílny Huawei, tak by se dala shrnout novinka o které výrobce mluví. Jeho nová technologie prý dokáže uložit masivní objem dat při nízké spotřebě.

Reklama

Huawei v poslední době inovuje mnohá odvětví, jedním z nich mají býti i úložiště. Jejich nová technologie má být schopná uložit data o velikosti 10 petabajtů při výrazném snížení energetické spotřeby. Celá technologie nesoucí název “OceanStor Arctic” je založená na magneto-elektrického disku (MED), tedy patrně technologii příbuzné současným pevným HDD diskům. 

Konkrétně tuto technologii nějak Huawei nepopsal, mluví se jen o inovacích a revoluci, avšak žádné podrobnosti principu výrobce nepředal. Zařízení by mělo být schopné nabídnout až 10 petabajtovou kapacitu racku při spotřebě nižší jak 2 kW. Huawei uvádí, že zařízení je schopno snížit náklady na spotřebu energie až o 90%, což je skoro neuvěřitelné.

Revoluce v ukládání dat? To má být nová technologie od Huawei
i Zdroj: Taylor Vick/Unsplash

Ve srovnání s dnešními nejlepšími racky, které dokážou pojmout 288 pevných disků a tím pádem uložit data o velikosti až 8,64 PB. To za předpokladu, že rack naplníme novými 30 TB disky Seagate, o kterých jsme vás informovali v minulém článku. Spotřeba takového zařízení by se pohybovala kolem 2,9 kW, což je vcelku rozdíl oproti tomu, co má nabízet zařízení od Huawei. Nová technologie by měla být dostupná až v polovině roku 2025. Kdo by však nepotřeboval úložiště o kapacitě PB ale spolehlivý disk pro vaše data, může se poohlédnout na eshopu Alza.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama