roadmapa-od-arm-prozrazuje-nove-procesory-taurus-orion-a-pegasus
Novinka Roadmapa od ARM prozrazuje nové procesory Taurus, Orion a Pegasus

Roadmapa od ARM prozrazuje nové procesory Taurus, Orion a Pegasus

Michal Mitrega

Michal Mitrega

25. 4. 2010 09:00 1

Výrobce procesorů pro kapesní zařízení, ARM, plánuje v následujících letech hned několik nových procesorů pro netbooky - Taurus, Orion a Pegasus.

Reklama

ARM je pro mobilní trh zhruba stejně významným hráčem jako Intel, i když v kategorii menšího výkonu (a znatelně menší spotřeby). Roadmapa, která unikla z dokumentu společnosti Samsung se zaměřuje hned na několik nových procesorů, které ARM plánuje vydat do roku 2013. Prvním procesorem bude jednojádrový S5PV210 Taurus(architektura Cortex-A8) na taktu 1GHz, kterého se dočkáme už v třetím kvartálu tohoto roku.

Roadmapa od ARM prozrazuje nové procesory Taurus, Orion a Pegasus
i Zdroj: PCTuning.cz

Na architektuře Cortex-A9 pro netbooky bude jako první postavený 800MHz 1-jádrový procesor Orion (vydání v prvním čtvrtletí 2011). Po něm přijde ve čtvrtém čtvrtletí Pegasus s frekvencí 1GHz a v prvním čtvrtletí roku 2012 dvoujádrový Hercules na taktu 1GHz na jádro. 4-jádrový procesor Aquila a 2-jádrový CPU Draco, oba s frekvencí 1,2GHz na jádro vyjdou na přelomu let 2012/2013.

Roadmapa od ARM prozrazuje nové procesory Taurus, Orion a Pegasus
i Zdroj: PCTuning.cz

Architektura Cortex-A5 pro méně výkonné zařízení (PDA, mobily) se představí koncem tohoto nebo počátkem příštího roku 600MHz procesorem Sparrow. Na přelomu let 2012/2013 by se mělo objevit i 600MHz dvoujádro Venus.

Samsung se podle všeho chystá používat ARM procesory namísto CPU Intel Atom ve své vlastní řadě netbooků a PDA. Zatím ovšem není jasné jakou grafiku Samsung s ARM procesory použije - PowerVR z iPhone 3GS nebo Mali od ARM.

Zdroj: SlashGear

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama