Muzikant dostal od Rockstaru směšnou nabídku za hudbu do GTA 6, a tak je poslal tam, kam slunce nesvítí
i Zdroj: Rockstar Games
Novinka Muzikant dostal od Rockstaru směšnou nabídku za hudbu do GTA 6, a tak je poslal tam, kam slunce nesvítí

Muzikant dostal od Rockstaru směšnou nabídku za hudbu do GTA 6, a tak je poslal tam, kam slunce nesvítí

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

28

Rockstar je docela bohatá společnost a je až podivné, jaký skromný bakšiš nabídli autorům kdysi populárního hitu. Zřejmě nějaký hlavoun rozhodl, že se bude šetřit.

Reklama

Asi takhle, na GTA 5 vyvařil Rockstar přes 8.5 miliard dolarů. To je dost. Nyní se pracuje na GTA 6 a žhavým tématem bude hudba, protože se tak stalo, že u remasterované kolekce (příšerné, mimochodem) GTA 3, Vice City a San Andreas byla hudba z důvodů vypršení licencí odebrána. A přitom tvořila 50% atmosféry. Takže Rockstar si patrně chce pojistit doživotní práva užité hudby i na jakékoli budoucí produkty. A teď ten gól. Lidé z firmy si vyhlédli skladbu Temptation od skupiny Heaven 17, což měl být (nemohu si ověřit) v 80. letech velký hit a autorům učinili nabídku. Potud dobré.

Člen kapely, Martyn Ware, byl pochopitelně nadšen, když dostal email s nabídkou a už už se viděl ve světle reflektorů jako slavný umělec s velkými příjmy. Do té doby, než se dostal k platbě. Rockstar jemu a dvěma dalším členům nabídl (každému) pouhých 7500 dolarů za doživotní práva a žádné procenta z prodeje či tak něco. Pochopitelně Martyn tuto nabídku nepřijal a lakomce z Rockstaru doslova poslal do pr… víte kam. Že by v Rockstaru museli až tak šetřit?  
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama