Rozpůlený DualSense s obrazovkou, Sony ukázalo vzhled handheldu Project Q
i Zdroj: Sony
Novinka Rozpůlený DualSense s obrazovkou, Sony ukázalo vzhled handheldu Project Q

Rozpůlený DualSense s obrazovkou, Sony ukázalo vzhled handheldu Project Q

David Jiránek

David Jiránek

25. 5. 2023 10:55

PlayStation Showcase je většinou plná herních ukázek a trailerů. Středeční prezentace ovšem ukázala i nový hardware, o kterém se řadu měsíců spekuluje. Na pohled elegantní handheld s rozměrnou obrazovkou ovšem hráče bez PS5 neosloví. Půjde totiž o doplněk, nikoliv samostatné zařízení.

Reklama

Informace o zařízení s krycím názvem Project Q se na veřejnost dostaly už před pár měsíci, o čemž jsme již informovali. Handheld od Sony nebude nástupcem PSP a PS Vita, jelikož se v útrobách nedočkáme prakticky žádného výpočetního hardwaru. V podstatě jde o rozpůlený DualSense ovladač, kam Sony vložilo 8palcovou obrazovku.

Hardwarové specifikace Sony odhalilo jen z části. Kromě úhlopříčky 8 palců a typu panelu (LCD) známe také obnovovací frekvenci 60 Hz a rozlišení Full HD. Už na samotné prezentaci padlo, že Project Q umožní streamování obsahu z PS5 na obrazovku zařízení skrze WiFi. A to je prakticky celé využití. Nevíme tedy, zda Project Q nabídne třeba dedikované aplikace jako YouTube bez potřeby spárování s konzolí.

Postranní ovládací prvky kopírují DualSense po fyzické stránce i co se týče funkcí. Dočkáme se tedy adaptivních páček nebo haptické odezvy. Datum vydání je stanoveno na letošní rok, nejspíše konec.

Pro hráče jsou také připraveny nová špuntová sluchátka přímo k PlayStationu. Nabídnou Bluetooth 5.3 a kompatibilitu s konzolí, PC a telefony. Sony láká na vysokou zvukovou kvalitu a zejména nízkou odezvu. Ani zde neznáme cenu nebo přesné datum uvedení do prodeje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama