ruska-media-kritizuji-call-of-duty-spojuji-utok-na-letiste-s-misi-v-modern-warfare-2
Novinka Ruská média kritizují Call of Duty. Spojují útok na letiště s misí v Modern Warfare 2

Ruská média kritizují Call of Duty. Spojují útok na letiště s misí v Modern Warfare 2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 1. 2011 14:00 26

Podobné mise prý mohou teroristům sloužit jako instruktážní model, jímž se následně inspirují.

Reklama

Popravdě, dalo se to čekat. Ruská média se začala zaobírat podobností kontroverzní mise z akční hry Call of Duty: Modern Warfare 2, ve které můžete postřílet civilisty na ruském letišti, s nedávným bombovým útokem, kdy se v letištním terminálu odpálil sebevražedný atentátník. Stanice Russian Today, kanál sponzorovaný Kremlem, odvysílala sérii reportáží, ve kterých na adresu Call of Duty zazněla tvrdá kritika.

V pořadu vystoupil Walid Phares, expert na problematiku terorismu, jehož analýzy se často objevují na stanici Fox, který prohlásil, že teroristé používají akční hry a filmy jako instruktážní modely, jimiž se následně nechávají inspirovat.

Konkrétně Al-Kajda a podobné teroristické organizace údajně nechávají naverbované jedince hrát právě hry jako Modern Warfare 2, aby si navykli na zabíjení amerických vojáků a svým způsobem tak trénovali. „Krvavá scéna z moskevského útoku připomíná to, co jsme mohli vidět v rok staré počítačové hře, že někteří lidé neváhají zabíjet civilisty na ruském letišti,“ uvedl.

Jak možná víte, misi nazvanou No Russian ruská verze hry vůbec neobsahovala a v celé hře vlastně sloužila jako vata, jejíž význam byl samoúčelný; zkrátka jste měli ještě více nesnášet hlavního padoucha. Musím se přiznat, že jakmile jsem uslyšel první zprávy o bombovém útoku na letiště Domodědovo, kritizovaná mise z Modern Warfare 2 se mi okamžitě vybavila. Při teroristickém útoku na moskevském letišti zemřelo 35 lidí a přes 110 jich bylo zraněno. V diskuzi vás chci poprosit pouze o konstruktivní příspěvky.

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama