samsung-chysta-novou-verzi-galaxy-tab-s-amoled-displejem
Apple Novinka Samsung chystá novou verzi Galaxy Tab s AMOLED displejem

Samsung chystá novou verzi Galaxy Tab s AMOLED displejem

Jan Černý

Jan Černý

11. 11. 2010 13:00 4

iPad od Applu možná získá opravdu vážného konkurenta. Samsung se rozhodnul osadit AMOLED displej i na svůj Galaxy Tab.

Reklama

Za pár let se konečně dočkáme masivního nástupu AMOLED displejů, tedy alespoň podle veletrhu FPD International, který právě probíhá v Japonsku. Korejský Samsung zde totiž předvedl nové AMOLED displeje pro televize a mobilní telefony. Mezi nimi nechyběl ani 7“ AMOLED displej s rozlišením 1024 × 600 pixelů určený pro novou verzi tabletu Samsung Galaxy Tab. Podle specifikací jde o displej s jemným rastrem 169 ppi (pixel per inch = bodů na palec) s 16,7 miliónem barev (100 % barevného NTSC prostoru), jasem 250 cd/m2 a pozorovacími úhly prakticky bez omezení.

Samsung chystá novou verzi Galaxy Tab s AMOLED displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro ty, kteří uvedení tabletu Samsung Galaxy Tab na trh nezaznamenali, ve stručnosti zopakuji, že se jedná o 7" tablet postavený na Androidu s dvojicí kamer, který dokáže na rozdíl od iPadu telefonovat a přehrávat Flash. I když měla být jeho cena původně nižší, nabízí jej čeští prodejci za srovnatelnou cenu jako iPad. Podle informací Samsungu začne masivní produkce těchto displejů během příštího roku. Nejprve vyrobí Samsung menší 2,8“, 3,2“ a 4,5“ modely, později se zaměří na 7“ Galaxy Tab a televize. Kromě AMOLED se také dočkáme také ohebných a transparentních displejů.


Všimněte si vyššího počtu barevných detailů mezi klasickým, AMOLED a Super-AMOLED displejem; poznámka: video prosím nezesilujte, chyba není ve vašem příjimači – soudruzi z NDR, teda Samsungu zapomněli dodat zvuk

Nepřehlédněte:

Zdroj: OLED-Displey.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama