samsung-ma-prototyp-skladaciho-amoled-displeje
Novinka Samsung má prototyp skládacího AMOLED displeje

Samsung má prototyp skládacího AMOLED displeje

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

16. 5. 2011 06:00

Displej lze dokonale přehnout úplně jako papír, avšak pouze v místě, kde tomu tak bude určeno. V tomto místě bude přecházet jeden displej na další.

Reklama

Samsung v současnosti nabízí AMOLED a Super AMOLED displeje do mobilů, které vynikají kvalitou podání barev a nepotřebují podsvícení. Na výstavách také předvedl průhledné OLED displeje a pracuje na ohebných OLED displejích, které už také párkrát ukázal. Bohužel ale ohebné displeje nemůžete úplně přeložit jako papír. Proto začal pracovat na skládacím displeji, který může být ukryt například v těle otevíracího chytrého telefonu.

Samsung má prototyp skládacího AMOLED displeje
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku výše je schéma celého displeje. Na něm vidíme, že vlastně každá strana od osy přehnutí je jeden displej. Poloměr zavírání je 1 milimetr, takže je skoro nemožné spatřit nějaký přechod či mezeru mezi displeji. V laboratorních podmínkách podrobili prototyp testu a při 100 000 zavření a otevření, při kterém se snížil jas o 6 %, což je prý zanedbatelné. Na úplně nejvyšší vrstvě pak může být krycí sklo například s dotykovou vrstvou. Prototyp mobilu s takovýmto displejem byl ukázán již v roce 2008.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama