samsung-odhalil-podrobnosti-o-cipu-exynos-7870-pro-stredne-vykonna-zarizeni
Novinka Samsung odhalil podrobnosti o čipu Exynos 7870 pro středně výkonná zařízení

Samsung odhalil podrobnosti o čipu Exynos 7870 pro středně výkonná zařízení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 2. 2016 15:45

Nejnovější přírůstek do rodiny čipsetů Exynos od firmy Samsung, který nese číselné označení 7870, cílí zejména na mid-range zařízení, i když rozhodně nenabídne nijak zanedbatelnou výbavu.

Reklama

Ač byl čipset oficiálně odhalen již před několika dny, přesných specifikací jsme se dočkali až nyní. Nutno dodat, že na první zařízení s tímto SoC si budeme muset ještě chvíli počkat, jelikož Samsung zatím nezahájil ani masovou výrobu. Ta by však měla odstartovat ještě v tomto čtvrtletí. Kdy bude nasazen do prvních zařízení však zatím nevíme. Ale vraťme se ke specifikacím Exynos 7870. 

Samsung odhalil podrobnosti o čipu Exynos 7870 pro středně výkonná zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Čipset má jednoduché rozložení a nese v sobě osm jader Cortex-A53, která běží na maximální frekvenci 1,6 GHz. Součástí SoC je grafický čip ARM Mali T830 s přesněji nespecifikovaným taktem a LTE modem kategorie 6, který umí stahovat data rychlostí až 300 Mb/s. Procesorová část může komunikovat s pamětmi typu LPDDR3.  

Díky tomu, že je čipset vystavěný na 14nm výrobním procesu FinFET, slibuje výrobce snížení spotřeby energie o více než 30 % v porovnání se svým předchůdcem, kterým byl model Exynos 7580. Nový Exynos nabídne také podporu připojení dvou foťáků s 16MPx rozlišením, nebo focení v rozlišení 8Mpx v režimu duální kamery. Připojený displej může mít rozlišení až 1920 × 1200 pixelů a přehrávání videa zvládá čip v rozlišení Full HD při 60 fps. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama