samsung-oznami-financni-vysledky-ocekava-pokles-provozniho-zisku-zhruba-o-tretinu
Novinka Samsung oznámí finanční výsledky, očekává pokles provozního zisku zhruba o třetinu

Samsung oznámí finanční výsledky, očekává pokles provozního zisku zhruba o třetinu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 1. 2020 14:30

Provozní zisk Samsungu klesl ve čtvrtém čtvrtletí o více než třetinu, uvedla ve svém odhadu jihokorejská společnost. Tempo poklesu však bylo mírnější, než očekávali analytici.

Reklama

V loňském roce zasáhlo Samsung několik komplikací, mezi nimi zejména pokles cen paměťových čipů a souběžné zvýšení jejich zásob,.Kromě toho se zvýšila konkurence na trhu se smartphony. Přesto je odhad Samsungu v oblasti provozního zisku lepší, než předpokládali analytici, protože ceny paměťových čipů se odrazily ode dna a také prodej chytrých telefonů dosáhl pozitivních výsledků.

Samsung za čtvrtý kvartál počítá s provozním ziskem na úrovni 7,1 bilionu wonů (5,45 miliardy eur). V případě potvrzení odhadu to bude znamenat meziroční pokles o 34,2 %. Takový výsledek by však překonal očekávání analytiků Refinitiv SmartEstimate, kteří počítají s poklesem provozního zisku na 6,5 ​​bilionu wonů.

Samsung oznámí finanční výsledky, očekává pokles provozního zisku zhruba o třetinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Tržby podle odhadů firmy klesly o 0,5 % na 59 bilionů wonů. Za celý rok 2019 by měl provozní zisk podle prognózy Samsungu dosáhnout 27,7 bilionu wonů. Pokud se odhad potvrdí, bude to představovat pokles téměř o 53 %. Zároveň by to znamenalo nejnižší celoroční provozní zisk od roku 2015 a nejprudší procentní pokles za poslední dekádu. Celoroční tržby podle Samsungu klesly o 5,8 % na 229,5 bilionu wonů. Analytici však očekávají, že tento rok se Samsungu bude dařit. Umožnit by to mělo zotavení poptávky po polovodičích a jejich souběžně nižší produkce, jakož i nové modely 5G smartphonů a další inovace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama