samsung-pozadal-americky-soud-o-zruseni-zakazu-prodeje-tabletu-galaxy-tab-10-1
Apple Novinka Samsung požádal americký soud o zrušení zákazu prodeje tabletu Galaxy Tab 10.1

Samsung požádal americký soud o zrušení zákazu prodeje tabletu Galaxy Tab 10.1

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

27. 8. 2012 12:30 7

Samsung usiluje o zrušení zákazu prodeje tabletu Galaxy TAb 10.1 na americkém území, který vešel v platnost 26. června. Má šanci na úspěch? 

Reklama

Minulý týden rozhodl americký soud o tom, že Samsung kopíroval duševní vlastnictví společnosti Apple. Z toho důvodu musí Samsung vyplatit více jak $1 miliardu jako odškodnění. Ještě před jakýmkoliv verdiktem uspěl Apple s tím, že soud zakázal prodávat Galaxy Tab 10.1 na americkém území.

Ačkoliv soud rozhodl, že Samsung Galaxy Tab 10.1 porušuje hned několik patentů, designový patent iPad D'889 mezi nimi nebyl. A to je kamenem úrazu, protože potenciální porušení právě tohoto konkrétního patentu mělo za následek zákaz prodejů Galaxy Tab 10.1. Samsung nyní požaduje zrušení zákazu a navíc se domnívá, že by měl Apple uhradit vzniklou škodu.

Samsung požádal americký soud o zrušení zákazu prodeje tabletu Galaxy Tab 10.1
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung se díky rozhodnutí, které nakonec nebylo opodstatněné, cítí poškozen a při dnešním slyšení požádal soud, aby zablokoval $2,6 milionu z účtu firmy Apple alespoň do té doby, než se vypočítají přesné škody. Samsung se bude bezesporu hájit tím, že předběžné opatření uvalené na tablet Galaxy Tab 10.1 mu způsobilo od 26. června nemalý ušlý zisk.

Nepřehlédněte: Samsung Galaxy Player 5.8 oficiálně: Vypadá jako přerostlý smartphone Galaxy S III

Soud mezi těmito dvěma soky a zároveň kolegy ještě zdaleka není u konce. Soudní slyšení ohledně zákazu prodeje proběhne 20. září, na programu by měl být i Galaxy Tab 10.1. Samsung nicméně doufá, že se mu zákaz podaří zrušit ještě tento týden.

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama