samsung-prerusil-prodej-galaxy-note-7-kvuli-vybuchujicim-bateriim
Novinka Samsung přerušil prodej Galaxy Note 7 kvůli vybuchujícím bateriím

Samsung přerušil prodej Galaxy Note 7 kvůli vybuchujícím bateriím

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 9. 2016 13:00 1

Samsung pozastavil celosvětové dodávky svého špičkového smarpthonu Galaxy Note 7. Důvodem jsou množící se zprávy o explozích a vzníceních několika těchto přístrojů, za které mohou problémy s jejich akumulátory. Zatím není jasné, kdy firma prodej phabletu obnoví.

Reklama

Podle agentury Reuters výrobce odložil dodávky nejnovějších telefonů do jihokorejských prodejen, aby prověřil jejich kvalitu. Učinil tak po zprávách, podle nichž baterie u některých modelů Note 7 při nabíjení vybuchly a vznítily se. Mluvčí jihokorejské společnosti potvrdil, že podnik již eviduje 35 takovýchto případů.

Podle Samsungu je na vině problém u baterií dodavatele ITM Semiconductor. Firma doufá, že celou záležitost vyřeší co nejrychleji a ke spokojenosti zákazníků. Problém se zřejmě netýká Číny, kde výrobce zahájil prodej Galaxy Note 7 včera a kde tyto přístroje používají baterii od dodavatele Amperex Technology.

Pro Samsung zprávy, které informují o explozích Galaxy Note 7, přichází v nejnevhodnější dobu. O Note 7 je totiž celosvětově obrovský zájem. Firma nedávno oznámila, že poptávka po novém smartphonu byla v České republice tak velká, že přidělený počet přístrojů určených pro předobjednávky byl vyčerpán během jediného týdne a z toho důvodu se zahájení prodeje Note 7 posunulo z 2. na 16. září.

Aktualizace: Oficiální prohlášení Samsungu

„Společnost Samsung se zavázala k výrobě produktů té nejvyšší kvality a jakoukoliv zprávu o případných závadách od našich zákazníků bereme velmi vážně. V reakci na hlášené případy týkající se Galaxy Note7 jsme provedli důkladné vyšetřování a zjistili jsme závady na baterii tohoto mobilního zařízení.

Doposud k 1. září došlo k 35 případům, které byly nahlášeny po celém světě. V současné době provádíme velmi pečlivé kontroly s našimi dodavateli, abychom zamezili dalšímu šíření vadných baterií napříč trhem. Jelikož je bezpečnost a spokojenost zákazníků naší naprostou prioritou, pozastavili jsme prodeje Galaxy Note7.

Zákazníkům, kteří si již Galaxy Note7 zakoupili, umožníme v nadcházejících týdnech výměnu. Zákazníci z České republiky mohou kontaktovat naše Zákaznické kontaktní centrum na bezplatné telefonní lince 800 726 786, kde jim budou poskytnuty bližší informace jak dále postupovat a zodpovězeny případné dotazy k jimi zakoupenému modelu Galaxy Note 7.

Jsme si vědomi, že pro některé zákazníky to může znamenat jisté nepohodlí, nicméně pro Samsung je naprostou prioritou, abychom na trhu prodávali bezvadné produkty té nejvyšší kvality. Ve spolupráci s našimi partnery nyní hledáme takové cesty, aby případná výměna byla pro naše zákazníky co nejjednodušší a efektivní.“

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama