samsung-se-pochlubil-novymi-pametovymi-cipy-pro-chytre-telefony-a-tablety-jsou-o-30-procent-rychlejsi-nez-ty-stavajici
Novinka Samsung se pochlubil novými paměťovými čipy pro chytré telefony a tablety, jsou o 30 procent rychlejší než ty stávající

Samsung se pochlubil novými paměťovými čipy pro chytré telefony a tablety, jsou o 30 procent rychlejší než ty stávající

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

16. 11. 2012 16:00 12

Společnost Samsung se kromě výroby koncových zařízení zabývá i výrobou a hlavně vývojem nových polovodičových součástek. Dnes oznámil nové paměťové čipy, které jsou nejenom rychlejší, ale i tenčí než ty doposud používané. 

Reklama

Nové 64 GB paměťové čipy pro chytré telefony a tablety, které začala firma produkovat už na konci minulého měsíce, jsou vyráběné pomocí 10 nm výrobního procesu. Posun z 20 nm výrobního procesu ve finále znamená, že tyto čipy jsou o 20 procent tenčí. 

Samsung se pochlubil novými paměťovými čipy pro chytré telefony a tablety, jsou o 30 procent rychlejší než ty stávající
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě toho, že jsou nové čipy tenčí a šetří tak důležité místo, jsou také rychlejší. Ve srovnání s předchozí verzí jsou rychlejší o třicet procent a v porovnání s paměťovými kartami je jejich rychlost až desetinásobná.

Díky rychlejším paměťovým čipům se samozřejmě zpříjemní uživatelský zážitek. Například bude rychlejší přepínání mezi aplikacemi a ani přehrávání full HD videa by neměl být žádný problém. Zvýšení výkonu jde ale ruku v ruce s vyšší spotřebou baterie.

Nepřehlédněte:

Šéf Microsoftu pomlouval konkurenci. Android je prý příliš otevřený a Apple produkty předražené

Obecně se očekává, že tyto paměťové čipy budou součástí připravovaného telefonu Samsung Galaxy S4, který by se měl podle spekulací začít prodávat příští rok v březnu.

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama