samsung-uvede-levnejsi-chromebook-pouze-s-wifi
Novinka Samsung uvede levnější Chromebook pouze s WiFi

Samsung uvede levnější Chromebook pouze s WiFi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 11. 2011 11:00 2

Prodeje přenosných počítačů s Chrome OS jsou mizerné. V obchodech se tak objeví levnější varianta Chromebooku Series 5 s označením Piano Black.

Reklama

Netbooky s cloudovým operačním systémem Google Chrome OS se zatím velkému zájmu uživatelů netěší. Společnosti Samsung a Acer nedávno oznámily, že se jich dosud udalo méně jak deset tisíc kusů. Lepším prodejům zajisté pomůže snížení ceny. Na trh se tak v následujících dnech dostane novinka s označením Piano Black, která spadá do řady Series 5.

Nepřehlédněte:

Chromebooky nemají budoucnost? Prodalo se jich méně, než se čekalo

Přenosný počítač obsahuje dvoujádrový procesor Atom N570 na frekvenci 1,66 GHz. Operační paměť DDR3 má velikost 2 GB. Displej je podsvícený pomocí LED, má úhlopříčku 12,1“ a zobrazí rozlišení 1280 × 800 pixelů s poměrem stran 16:10. K internetu se připojíte pomocí WiFi, 3G modul chybí.

Datovým úložištěm je zvolen solid-state disk (SSD) v kapacitě 16 GB. Využít můžete dále dvojici USB konektorů, čtečku paměťových karet (SD, SDHC, MMC) a integrovanou webkameru v rámečku displeje s rozlišením 1,3 Mpx.

Klávesnice plnou velikost a dle všeho i dobré rozložení. Šestičlánková baterie má zaručit výdrž okolo 8,5 hodin. Doporučená koncová cena je stanovena na 360 euro.

Samsung uvede levnější Chromebook pouze s WiFi
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama