samsung-vylepsil-skladaci-galaxy-fold-v-prodeji-bude-v-zari
Novinka Samsung vylepšil skládací Galaxy Fold, v prodeji bude v září

Samsung vylepšil skládací Galaxy Fold, v prodeji bude v září

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 7. 2019 11:30

Před několika měsíci společnost Samsung oznámila, že na trh pošle svůj první skládací telefon Galaxy Fold, který bude znamenat začátek zcela nové kategorie mobilních přístrojů. Prodejní premiéra tohoto modelu ale byla nakonec kvůli porodním problémům odložena. Výrobce však nyní s radostí ohlašuje, že od té doby u Foldu provedl určitá zlepšení, aby zákazníkům zajistil co možná nejlepší zážitek. Smartphone se tak začne prodávat už během září.

Reklama

Přístroj Galaxy Fold se měl v amerických obchodech objevit 26. dubna (v Evropě o týden později). Ještě před oficiálním uvedením na trh však vzorky telefonu obdrželi vybraní novináři. Někteří z nich nicméně již po pouhých dvou dnech používání hlásili, že přístroj vykazuje nestandardní chování. Obrazovka jejich smartphonu zničehonic začala blikat, zčernala nebo se úplně vypnula. Právě proto jihokorejský elektronický gigant uvedení telefonu také odložil.

Samsung nyní v oficiálním prohlášení uvádí, že během posledních měsíců věnoval dostatek času komplexnímu posouzení designu výrobku, realizoval nezbytná vylepšení a provedl důkladné testy k ověření provedených změn.

Samsung vylepšil skládací Galaxy Fold, v prodeji bude v září
i Zdroj: PCTuning.cz
Samsung vylepšil skládací Galaxy Fold, v prodeji bude v září
i Zdroj: PCTuning.cz

U Galaxy Foldu provedl následující změny:

  • Horní ochranná vrstva displeje Infinity Flex byla protažena až za rámeček, takže je zřejmé, že je nedílnou součástí konstrukce displeje a není určena k sejmutí.
  • Galaxy Fold obsahuje další vylepšení, která lépe chrání přístroj před vnějšími částicemi a zároveň zachovávají jeho osobité skládací provedení:
    • Horní a spodní část pantu byla zpevněna nově přidanými ochrannými kryty.
    • Pro zvýšení ochrany displeje Infinity Flex byly pod displej přidány další kovové vrstvy.
    • Prostor mezi pantem a tělem telefonu Galaxy Fold se zmenšil.

Samsung vylepšil skládací Galaxy Fold, v prodeji bude v září
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě těchto vylepšení pracuje Samsung také neustále na zdokonalení celkového uživatelského prostředí Galaxy Fold včetně optimalizace dalších aplikací a služeb určených pro jedinečné uživatelské prostředí určené pro skládací telefon. Samsung v současné době provádí testy finálního produktu, aby na vybraných trzích mohl Galaxy Fold spotřebitelům nabídnout od září. Další informace o dostupnosti produktu budou poskytnuty později s blížícím se datem uvedení na trh.

Galaxy Fold je zástupcem zcela nové kategorie mobilních zařízení. Smartphone má dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. V plně rozevřeném stavu se Fold přemění na tablet s úhlopříčkou 7,3 palce, zatímco při zavření má uživatel k dispozici běžný telefon s displejem o velikosti 4,58 palce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama