samsung-zahajil-vystavbu-noveho-obriho-zavodu-na-vyrobu-cipu-za-14-6-miliard-dolaru
Novinka Samsung zahájil výstavbu nového obřího závodu na výrobu čipů za 14,6 miliard dolarů

Samsung zahájil výstavbu nového obřího závodu na výrobu čipů za 14,6 miliard dolarů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 5. 2015 15:00 5

Technologický gigant Samsung v poslední době zabodoval zavedením 14nm procesu při výrobě procesorových čipů. V této oblasti patrně vedení Samsung vidí budoucnost firmy a výrazný finanční přínos, a proto se rozhodla zainvestovat do výstavby nového obřího výrobního areálu v domovské Jižní Koreji. 

Reklama

Komplex by měl být největším výrobním závodem svého druhu, o čemž vypovídá i investice na výstavbu ve výši 14,6 miliard amerických dolarů, což je necelých 360 miliard korun. Celková plocha, na níž se bude komplex rozkládat, by měla odpovídat přibližně velikosti 400 fotbalových hřišť. Tato plocha odpovídá přibližně součtu rozloh obou největších továren, které společnost Samsung v současnosti vlastní. 

Samsung zahájil výstavbu nového obřího závodu na výrobu čipů za 14,6 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky závodu by tak měl Samsung ještě více posílit svoji roli na trhu s procesorovými čipy, které se v areálu budou nejspíše vyrábět pomocí 14nm výrobního procesu a to jak pro vlastní chytré telefony v podobě SoC Exynos, tak třeba i pro konkurenční firmu Apple, s níž Samsung podepsal smlouvu na výrobu čipů, kterými bude pravděpodobně osazena další generace smartphonů iPhone. 

Samsung je už nyní lídrem v oblasti výroby čipů pomocí 14nm výrobního procesu. Nový areál by však měl pokrýt očekávanou vysokou poptávku po nich. Očekává se, že výrobní komplex by měl být dostavěn do roku 2017. Ve stejném roce by totiž měla v areálu odstartovat masová výroba čipů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama