samsung-zahajuje-vyrobu-nand-pameti-s-podporou-standardu-emmc-5-0
Novinka Samsung zahajuje výrobu NAND pamětí s podporou standardu eMMC 5,0

Samsung zahajuje výrobu NAND pamětí s podporou standardu eMMC 5,0

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 7. 2013 12:00 1

Samsung se nyní stal prvním výrobcem, který zahájil výrobu NAND pamětí s podporou eMMC 5.0 standardu.

Reklama

Toto oznámení je poměrně velkým překvapením, poněvadž výrobce teprve před osmi měsíci začal vyrábět NAND flash s podporou eMMC ve verzi 4.5.

Samsung tvrdí, že nové NAND paměti jsou nejrychlejšími paměťmi, které jsou v současnosti k dostání. Nový eMMC Pro-chip je založen na 10 nm NAND flash technologii paměti o kapacitě až 64 GB a bude jako první využívat právě standard eMMC 5.0. Čipy mají dorazit na trh v 16, 32 a 64 GB kapacitních variantách a s vlastním řadičem by měly být schopné dosáhnout rychlosti až 400 MB/s. Samsung také tvrdí, že 32 a 64 GB varianta je schopna dosáhnout hodnoty až 7000 IOPS. Rychlost čtení je stanovena na 250 MB/s, zatímco rychlost zápisu je uváděna jako 90 MB/s.

Samsung zahajuje výrobu NAND pamětí s podporou standardu eMMC 5,0
i Zdroj: PCTuning.cz

Rychlejší datový přenos umožňuje mobilním zařízení lépe provádět úlohy, jako je nahrávání HD videa a provádění více aplikací současně. Vzhledem k tomu, že čipy jsou dimenzovány na velikost pouhých 11,5 × 13 mm, mohou být použity v téměř jakémkoliv zařízení a to i v těch zařízeních, které mají velmi omezený prostor pro umístění úložiště. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama