sandisk-uvadi-na-trh-nerychlejsi-sd-kartu-na-svete
Novinka SanDisk uvádí na trh nerychlejší SD kartu na světě

SanDisk uvádí na trh nerychlejší SD kartu na světě

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

Společnost SanDisk přichází se svoji novou SD kartou, která rychlostí přenosu přesahuje specifikace standardu UHS-I. 

Reklama

Nové SD karty budou oficiálně vydány pod názvem Expreme PRO SD UHS-II a mělo by se jednat o nejrychlejší SD karty na trhu. K dostání budou v kapacitách 16, 32 a 64 GB. Pro porovnání, běžné UHS-I karty mohou data zapisovat rychlostí 45 MB/s a číst je rychlostí 95 MB/s. Nové karty Expreme PRO SD UHS-II by měly nabídnout rychlost čtení 280 MB/s a rychlost zápisu až 240 MB/s. Jedinou konkurencí pro nové karty od SanDisk by mohly být paměťové karty Exceria Pro od Toshiba, která nabídne také rychlost zápisu 240 MB/s a využívá rozhraní UHS-II.

SanDisk uvádí na trh nerychlejší SD kartu na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Karty jsou proto použitelné i pro záznam videa v UHD rozlišení (4K). Problémem je pouze kapacita 64 GB, ta je při záznamu 4K videa poměrně rychle zaplněna. Ale nemusíte se bát, na kartu lze uložit až 180 minut videa v rozlišení 4096 × 2160 pixelů, což není zas tak málo.

Všechny kapacitní varianty karet by měly na trh dorazit v dubnu a to za dosti vysoké ceny od 120 do 300 dolarů (2 450 – 6 000 Kč). Za čtečku těchto karet, která je označena jako SanDisk Extreme Pro SDHC/SDXC UHS-II Card Reader/Writer, zaplatíte dalších 50 dolarů (1 000 Kč). 

Zdroj: 12, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama