sapphire-hd-5570-xtendtv-kombo-graficke-a-televizni-karty
Novinka Sapphire HD 5570 XtendTV: Kombo grafické a televizní karty

Sapphire HD 5570 XtendTV: Kombo grafické a televizní karty

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

9. 2. 2011 11:00 3

Sapphire zkouší oživit dávnou kombinaci grafické karty a televizního tuneru, která se za existence ATI prodávala pod názvem All-in-Wonder.

Reklama

Sapphire vytvořilo novou kombo grafickou kartu, ke které přibyl na desku plošných spojů digitální televizní tuner. Grafickou kartou je AMD Radeon HD 5570, který nese jádro 40nm Redwood s 400 Stream procesory na neznámém taku. Dále se na kartě nachází 1 GB grafické paměti GDDR5. Sapphire chce pravděpodobně nepřímo navázat na multimediální karty ATI Radeon All-in-Wonder, které se prodávali kdysi ještě pod značkou ATi (poslední v roce 2008).

Televizním tunerem je FlexiTV od výrobce Mirics, který podporuje digitální DVB-T vysílání. Dodávaní sofware FlexiStream pak dokáže streamovat televizi v rámci místní LAN sítě nebo dokonce do Internetu. Sapphire 5570 XtendTV samozřejmě podporuje hardwarovou akceleraci obsahu s vysokým rozlišením pomocí UVD2.2 média procesoru. Na kartě najdeme výstupy ve formě HDMI 1.3a, DVI a mini-DisplayPortu. Jako chladič slouží miniaturní pasivek s ventilátorem. Podle Sapphire se jedná o ideální kartu do HTPC, nejsem si ale jistý chladičem. Zde by určitě stálo za to vyměnit ho za nějaký pasivní. Karta Sapphire HD 5570 XtendTV je už zalistovaná v českých cenících za cenu přibližně 2 500 Kč s dostupností od 15.2.

Sapphire HD 5570 XtendTV: Kombo grafické a televizní karty
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama