sapphire-se-chlubi-deskou-pure-black-990fx-s-patici-am3
Novinka Sapphire se chlubí deskou Pure Black 990FX s paticí AM3+

Sapphire se chlubí deskou Pure Black 990FX s paticí AM3+

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 12. 2011 12:45 4

Nerozlučný partner AMD v oblasti grafických karet se pochlubil nejnovější deskou postavenou na čipsetu 990FX, která zaujme rovněž stylovým černým PCB.

Reklama

Známý výrobce představil počátkem týdne svou základní desku určenou procesorům AMD do patice AM3+. Jde o model vyšší třídy Pure Black 990FXs čipovou sadou 990FX a jižním můstkem SB950. PCB (Printed Circuit Board) je černé, to ostatně naznačuje už samotný název, a chlazení pasivní.

Těšit se můžete na čtyři pozice pro DDR3 operační paměti, devět SATA konektorů (šest z nich je SATA 6.0 Gb/s, zbývající „pouze“ SATA 3.0 Gb/s) a šest rozšiřujících slotů PCIe ×16 s podporou technologie CrossFireX.

Velkou výhodou je použití cívek Diamond Black, které mají zvrásněný povrch pro lepší odvod tepla. Zastoupen je dále Gigabitový Ethernet, jeden eSATA port a čtyři konektory USB 3.0 (dva vyveditelné) a UEFI BIOS. Nechybí ani diagnostické LED a jeden přídavný konektor Peripheral Power.

Sapphire Pure Black 990FX se již začala naskladňovat do obchodů, kde se bude prodávat za cenu 160 eur, tedy za ± 4100 korun.

Sapphire se chlubí deskou Pure Black 990FX s paticí AM3+
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama