sapphire-vyda-novou-desku-pro-amd
Novinka Sapphire vydá novou desku pro AMD

Sapphire vydá novou desku pro AMD

Michal Kleman

Michal Kleman

2. 2. 2009 00:00 10

Společnost Sapphire oznámila vydání nové desky pro procesory AMD Athlon, Phenom i Phenom II. Novinkou je motherboard s označením Sapphire PC-AM2RS790G.

Reklama

Jak jste jistě správně uhodli, deska je založená na severním můstku AMD 790GX, funckci southbridge tedy obstará čip s názvem SB750. V obchodech tuto novou desku pro AM2, AM2+ a AM3 procesory najdeme pod označením PURE CrossFireX 790GX. Do slotů pro paměti osadíte maximálně DDR2 moduly s taktem až 1066MHz. Integrovaná grafická karta ATI Radeon HD3300 má přes sideport přiděleno 128MB paměti.

Sapphire vydá novou desku pro AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmostí je možnost osazení low-endové grafiky do hybridního CrossFire. Krom toho, deska společnosti Sapphire má dva PCIe 2.0 x16 sloty pro grafické karty v CrossFireX. Pro rozšiřující karty jsou na desce přítomny dva PCIe x1 a dva PCI konekory. Na zadním panelu najdete pár PS/2 portů, čtyři USB 2.0 konektory, gigabitový ethernet, jacky pro osmikanálový audio výstup a tři konektory pro obrazovku, a to HDMI, DVI a klasické VGA. Na desce pak najdeme 6 SATA portů, IDE a floppy konektor a headery pro dalších 8 UBS konektorů.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama