silenstvi-zacina-dnes-se-zacal-prodavat-ipad-2
Apple Novinka Šílenství začíná, dnes se začal prodávat iPad 2

Šílenství začíná, dnes se začal prodávat iPad 2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 3. 2011 16:00 37

Apple se podle všeho podaří za víkend prodat neuvěřitelných 600 000 jednotek. A ostatní výrobci budou mít zřejmě co dělat, aby jej v dohledné době dostihli.

Reklama

Apple dnes uvedl očekávaný iPad 2. Nejvěrnější fanoušci už zabalili své provizorní příbytky a pomalu se odebrali čekat do narůrstajících front. Prodej startuje ale prozatím pouze ve Spojených státech amerických, do Evropy se iPad 2 dostane 25. března.

Podle predikce uznávané agentury Bloomberg a dalších analytiků může Apple do nedělního večera prodat více než 600 tisíc jednotek tabletu. Pro srovnání, v první prodejní den staršího modelu se podařilo prodat 300 tisíc kusů.

Brian Marshall, analytik Gleacher & Co, očekává, že iPad 2 zanedlouho z trhu zcela vytlačí původní model. V této otázce s ním souhlasí i Tim Bajarin, analytik společnosti Creative Strategies. „Apple má oproti ostatním obrovský náskok,“ uvedl dále v rozhovoru.

Nepřehlédněte:

Apple představil iPad 2 a zdá se, že konkurenci znovu ujede o parník

Komentář k situaci potom zakončuje tvrzením, že „ostatním výrobcům bude trvat mnoho let, než se Applu svými prodeji přiblíží“. Apple v první den nabídne zákazníkům konečně i bílou variantu. Na zvýšeném prodeji se údajně podepíše i skutečnost, že zařízení je dostatek, vždyť do druhé vlny se nyní dostal i poměrně zanedbatelný trh jakým je Česká republika.

Na druhé straně Atlantiku dnes iPad 2 nabízí více než 10 tisíc prodejen AT&T Inc, Verizon Wireless a obchodních řetězců Wal-Mart Stores Inc, Best Buy Co a Target Corp.

Šílenství začíná, dnes se začal prodávat iPad 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 9to5mac

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama