SilverStone PM02 – celokovová skříň s projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek SilverStone PM02 – celokovová skříň s projektorem

SilverStone PM02 – celokovová skříň s projektorem

Petr Kupský

Petr Kupský

22. 3. 2018 04:00 7

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Exteriér 3. Interiér – vnitřní uspořádání, ventilátory 4. Interiér – zadní prostor, čelo skříně
5. Příklad montáže – deska, disky, zdroj 6. Příklad montáže – kabely, chladič, grafika 7. Hodnocení a závěr

Pohledný a přitom docela střídmý design, kompaktní provedení, prakticky celokovové provedení, kvalitní dílenské zpracování a slušná standardní výbava, jsou hlavními argumenty skříně SilverStone PM02 v boji o přízeň zákazníků. Punc výjimečnosti ji pak dodává světelné logo výrobce promítané na plochu stolu před čelem skříně.

Reklama

Úvod

Taiwanská společnost SilverStone Technology Co., Ltd. nám umožnila otestovat další zajímavou skříň ze svého portfolia. Po nedávno testovaném modelu Redline RL06 se zajímavým designem s prvky retro, se nám do rukou dostává skříň se střídmým, spíše konzervativním designem, který přesto má čím zaujmout.

Podle výrobce je modelová řada Primera určena pro průkopnické skříně s výjimečným stylem a funkčností. Dne 28. 11. 2017 byla trojice lehce extravagantních modelů PM01 v této řadě doplněna o naopak designově docela střídmý model PM02.

SilverStone PM02 – celokovová skříň s projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz

SilverStone PM02

U skříně SilverStone PM02 výrobce pokračuje ve své snaze o doplňování nových funkcí a určování estetických trendů do konstrukcí počítačových skříní. Proto u tohoto modelu nechybí moderní prvky v podobě konektoru USB Type-C na čelním panelu, šuplíky pro osazení disků bez potřeby spojovacího materiálu či celoplošná bočnice z temperovaného skla, kryt napájecího zdroje a systém pro organizaci kabelů. Stejně jako u ostatních modelů série Primera, nabízí nejnovější PM02 standardně osazenou čtveřici 140mm ventilátorů, jenž by měla zajistit účinné větrání prostorného interiéru skříně bez jakýchkoliv překážek.

V aktuální nabídce výrobce najdeme dvě barevné varianty skříně SilverStone PM02. První varianta s označením SST-PM02B-G je v černém provedení s rudými prvky na horním a spodním okraji čelního panelu. Druhá varianta s označením SST-PM02W-G je provedena v kombinaci bílých ploch se šedivými prvky.

SilverStone PM02 – celokovová skříň s projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavým stylovým prvkem skříně SilverStone PM02 je světelné logo výrobce promítané na plochu stolu před skříní. U černé varianty skříně má promítané logo rudou barvu, u bílé varianty pak modrou.

SilverStone PM02 – celokovová skříň s projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz

V dnešní recenzi si podrobně představíme černou variantu skříně SilverStone PM02 s modelovým označením SST-PM02B-G.

SilverStone PM02
Velikostní kategorie skříně: Midi Tower
Rozměry (délka × šířka × výška): 456 × 220 × 491 mm
Barevné varianty: černá s rudými detaily, bílá se šedými detaily
Materiál kostry (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,8 mm
Materiál bočnic (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 1,0 mm, temperované sklo tl. 4 mm
Materiál čela: ocelový plech + plastové koncovky + kovová mřížka
Podporovaná velikost desek: Micro-ATX, Full-ATX
Počet pozic 5,25“: není
Počet pozic 3,5“: 3× interní
Počet pozic 2,5“: 3+3× interní
Maximální délka radiátorů vodního chlazení: 280 mm nahoře, 360 mm vpředu, 140 mm vzadu
Pozice pro ventilátory: 3× 120/140 mm vpředu + 2× 120/140 mm nahoře + 1× 120/140 mm vzadu
Standardně osazené ventilátory: 3× 140 mm vpředu + 1× 140 mm vzadu (PWM 4pin FAN konektor)
Konektory na čelním panelu: 2× USB 3.0, 1× USB 3.1 Gen1 Type-C, sluchátka, mikrofon
Maximální výška chladiče procesoru: 167 mm
Maximální délka grafické karty: 415 mm (do šíře 174 mm)
Hmotnost skříně: 8,82 kg

Balení

Skříň SilverStone PM02 nám byla zaslána přímo z evropské pobočky výrobce, sídlící v německém Hamburgu. Přišla zabalena v originální kartonové krabici s jednobarevným potiskem. Během dopravy krabice schytala několik viditelných šrámů, což svědčí o tom, že se s ní nezacházelo zrovna šetrně.

SilverStone PM02 – celokovová skříň s projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz

Na čelní a opačné zadní straně krabice je shodně zobrazena kresba skříně v perspektivě, modelové označení, symbol přítomnosti konektoru USB Type-C a QR kód s odkazem pro stažení manuálu.

SilverStone PM02 – celokovová skříň s projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní technické parametry skříně jsou popsány v angličtině na jednom z boků krabice. Ve spodní části plochy najdeme drobné symboly, včetně toho upozorňujícího na křehký obsah krabice. Lze jej snadno přehlédnout.

Na opačném boku krabice je uvedený popis důležitých vlastností skříně v jedenácti světových jazycích, češtinu mezi nimi nenajdeme. Z nalepeného bílého štítku se pak dozvíme, jaké konkrétní provedení skříně SilverStone PM02 se uvnitř nachází. V bocích jsou vystřiženy otvory pro snazší manipulaci s krabicí, která však není nijak zvlášť objemná, ani těžká.

SilverStone PM02 – celokovová skříň s projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz

Proti poškození během přepravy a skladování je skříň zabalena do igelitového pytle a dvě protilehlé stěny (strop a dno skříně) jsou opatřeny výlisky z pěnového polystyrenu. Tyto výlisky zajišťují ochranu při hrubším zacházení s balíkem, ale šíře bezpečnostní mezery mezi skříní a papírovým kartonem činí v nejužším místě jen 27 mm. Při přejímce balíku buďte proto ostražití.

S ohledem na viditelné poškození krabice jsem se docela obával, zda nedošlo i k poškození samotné skříně, ale ta to naštěstí přežila bez úhony.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama