snapdragon-800-se-zacne-masove-vyrabet-jiz-pristi-mesic
Novinka Snapdragon 800 se začne masově vyrábět již příští měsíc

Snapdragon 800 se začne masově vyrábět již příští měsíc

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 4. 2013 17:00 4

Qualcomm oznámil, že jejich high-end SoC procesor Snapdragon 800 se začne sériově vyrábět již koncem příštího měsíce.

Reklama

Na mediálním veletrhu v Pekingu, který se konal v pátek, potvrdil senior produktový manažer společnosti Qualcomm, Yufei Wang serveru Emgadget, že společnost začne masovou výrobu svého nového SoC procesoru Snapdragon 800 již koncem května.  

Snapdragon SoC bude obsahovat čtyři Krait 400 jádra, které používají TSMC, nový 28-nm HPM proces, který umožňuje zvýšit rychlost taktu jádra až na 2,3 GHz. Do čipu bude také integrována Adreno 330 GPU, která slibuje až o 50 procent výšší grafický výkon oproti předchozí Adreno 320 GPU a také téměř dvounásobný výpočetní výkon.

Snapdragon 800 se začne masově vyrábět již příští měsíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Krom samotného CPU a GPU bude čip obsahovat 2x32 LP-DDR3 rozhraní pamětí. Čip také nabídne podporu třetí generace LTE připojení, které umožňuje UE LTE čtvrté kategorie s rychlostí stahování až 150 Mb/s. K dispozici bude mít také integrované bezdrátové AC připojení, Bluetooth 4.0 a podporu USB 3.0 a FM rádia. 

Čip by měl být schopen také zobrazování v ultra HD (4K) kvalitě a současně záznamu a přehrávání videa při rychlosti 30 snímků za sekundu.

Snapdragon 800 údajně nabídne uživatelům také funkci "always-on" rozpoznávání hlasu, které jim umožní probudit zařízení tím, že na něj promluví. Čip by měl také zaručit rychlejší nabíjení baterie u zařízení, do kterých bude instalován.

Zdroj: 1, 2

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama