soap-bezdratovy-dual-band-router-s-dotykovym-displejem
Novinka Soap – bezdrátový dual-band router s dotykovým displejem

Soap – bezdrátový dual-band router s dotykovým displejem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 3. 2014 08:00 4

Platforma pro financování různorodých projektů nazvaná Kickstarter chrlí jeden zajímavý produkt za druhým. Jedním z nich je i projekt bezdrátového Wi-Fi routeru s barevným displejem nazvaný Soap.

Reklama

Zařízení je rarita hlavně v tom, že je vybaveno dotykovým barevným 7palcovým LCD displejem, díky čemuž by si ho někdo mohl splést s tabletem. Tento displej vám umožní router nastavovat a spravovat Wi-Fi síť a to i na cestách. Pokud nechcete využít dotykové rozhraní displeje routeru, můžete ho ovládat také za pomoci chytrého telefonu s operačními systémy iOS a Android. 

Soap – bezdrátový dual-band router s dotykovým displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Router nabídne poměrně solidní škálu různých funkcí souvisejících především se zabezpečením sítě, které by měl díky dotykovému rozhraní umět nastavit i naprostý laik. Soap dále nabízí i další funkce, jako je například sledování zařízení v síti, čímž lze snadno zjistit, jestli se k Vám nepřipojil například soused. Rodiče určitě ocení také rodičovskou kontrolu navštívených stránek, které lze následně blokovat. K dispozici je také integrovaný ad-blocker.

Router spadá do kategorie dual-band, což znamená, že vysílá v obou pásmech, tedy 2,4 GHz a 5 GHz. Co se týče hardware, je Soap osazen quad-core procesorem Freescale i.MX6 Quad Cortex A9. Konektivita zařízení je také poměrně obstojná, zahrnuje totiž dva porty USB 3.0, Bluetooth, RFID a čtyři gigabitové síťové porty. K dostání budou dvě varianty zařízení. Jedna z nich, s přídomkem Essentials, postrádá dotykové rozhraní, k jeho správě tedy musíte připojit jiný dotykový displej přes HDMI port, nebo ho můžete ovládat aplikací z chytrého telefonu. 

Pokud Vás tento projekt zaujal, můžete na něj přispět buď 200 dolarů (4 000 Kč) vna dotykovou verzi nebo 100 dolarů (2 000 Kč) na verzi Essentials, čímž si zajistíte, že Vám budou, po jejich dokončení, zaslány první kusy těchto zařízení. Distribuce tohoto netradičního routeru by měla začít v září, pod podmínkou, že bude splněn finanční cíl 80 000 dolarů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama