sony-fes-watch-stylove-chytre-hodinky-s-eink-displejem-a-reminkem
Novinka Sony FES Watch: stylové chytré hodinky s eInk displejem a řemínkem

Sony FES Watch: stylové chytré hodinky s eInk displejem a řemínkem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 11. 2014 11:00 3

Před několika dny prosákla na internet informace o tom, že Sony tajně testuje svoje nové chytré hodinky, které by měly být založené na technologii elektronického inkoustu. Nyní byla tato informace potvrzena a byly dokonce odhaleny první snímky hodinek.

Reklama

Za vývojem hodinek nestojí samotné Sony, ale jeho divize Fashion Entertainment, která kromě hodinek využívajících technologii elektronického papíru testuje například také motýlky, boty a klobouky, které umí měnit svůj vzor. Ale vraťme se k samotným hodinkám. Jejich hlavní zajímavostí je to, že elektronický inkoust není použit pouze na samotném displeji, ale také po celém obvodu řemínku. Jedná se tedy hlavně o nevšední módní doplněk. 

Sony FES Watch: stylové chytré hodinky s eInk displejem a řemínkem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

FES Watch by měly být jedním z projektů Sony, který by měl otestovat možnosti využití technologie elektronického papíru jinde, než u čteček elektronických knih. Právě proto Sony projekt financuje patrně jen částečně a samotná divize Fashinon Entertainment shání další finance a hlavně zákazníky prostřednictvím crowdfundingové platformy "Makuake". Pokud hodinky získají dostatek zájemců, mohly by na trh dorazit již v květnu příštího roku. 

Sony FES Watch: stylové chytré hodinky s eInk displejem a řemínkem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O hodinkách, jejich specifikacích a funkcích se toho zatím moc neví. Jisté je pouze to, že jsou vybaveny tlačítkem, kterým lze přepínat mezi různými vzory řemínku a displeje hodinek. Více se o hodinkách můžete dozvědět v následujícím videu:

Jen pro zajímavost, v následujícím videu si můžete prohlédnout, jak vypadá motýlek založený na technologii elektronického papíru.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama