sony-koupi-podil-ericssonu-ve-spolecnem-podniku
Novinka Sony koupí podíl Ericssonu ve společném podniku

Sony koupí podíl Ericssonu ve společném podniku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 10. 2011 10:45 2

Celá transakce bude uzavřena v lednu příštího roku a její hodnota činí 1,05 miliardy euro. Firma se zaměří výhradně na smartphony s operačním systémem Android.

Reklama

Japonské Sony údajně jedná o převzetí podílu švédské firmy Ericsson v jejich společném podniku na výrobu mobilních telefonů. Informuje o tom technologický server TC Magazine.

Hodnota celé transakce by mohla dosáhnout až 1,05 mld. euro. Ericsson se za to vzdá svého 50ti procentního podílu ve firmě, která byla založena před deseti roky.

Sir Howard Stringer, předseda správní rady, generální ředitel a prezident Sony Corporation, si myslí, že akvizice pomůže Sony sjednotit nabídku služeb mobilních telefonů a jejich internetových služeb. „Otevírá se před námi nový svět on-line zábavy,“ řekl. Sony navíc získá i pět patentových rodin.

Investoři na rozdíl od něj tak optimističtí nejsou. Po uveřejnění zprávy cena akcií firmy klesá. Sony Ericcson se ve druhém čtvrtletí propadl do čisté ztráty 50 milionů eur, tj. přibližně 1,2 mld. korun. Celá transakce bude uzavřena v lednu příštího roku.

Sony koupí podíl Ericssonu ve společném podniku
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama