Sony možná opustí jeden z největších světových trhů, jaký má důvod?
i Zdroj: Sony
Novinka Sony možná opustí jeden z největších světových trhů, jaký má důvod?

Sony možná opustí jeden z největších světových trhů, jaký má důvod?

David Švrček

David Švrček

11. 3. 2024 07:30 14

Podle nových úniků má Sony v plánu opustit čínský trh se smartphony. Nové Xperie VI. by se tak neměly vůbec do Číny dostat. Důvodem má být vysoká konkurence.

Reklama

Podle zprávy mydrivers , Sony nemá v plánu uvést svůj další smartphone Xperia v Číně a její mobilní divize se možná úplně stáhne z čínského trhu. Japonský technologický gigant prý tento krok zvažuje primárně z důvodu vysoké konkurence a náročnosti zákazníků. Čína je totiž jedním z největších trhů s elektronikou a její zákazníci mají většinou naprosto odlišné požadavky na zařízení, než Sony nabízí. 

 Co se týče prodejů, Sony dlouhodobě zaznamenává v Číně s prodeji svých smartphonů úpadek. Buďme upřímní, tyto telefony necílí na masy lidí, nýbrž na své uživatele, kteří zkrátka k japonské značce mají vztah. Telefony jsou špičkové, zaujmou primárně svou fotoaparátovou výbavou a filmovým poměrem displeje 21:9. Bohužel se však Sony nedokáže trefit s cenovkou a jejich telefony jsou leckdy předražené a tak v dané cenové třídě nedokáží uspět.

Sony Xperia 1 V.
i Zdroj: Sony
Sony Xperia 1 V.

Nicméně se vcelku nic zásadního neděje. I když se Sony se svými telefony stáhne z tak velkého trhu, žádný konec značky by to znamenat nemělo. Sony je stále předním dodavatelem fotografických snímačů a čoček do smartphonů právě i do těchto zemí. Příjmy z prodeje telefonů tak tvoří jen malé procento zisků. Navíc se k této zprávě zatím oficiálně Sony nevyjádřilo a budeme si tak muset počkat, než se nové telefony ukáží světu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama