sony-oznamilo-playstation-vita-tv-doplnek-ke-svym-konzolim
Novinka Sony oznámilo PlayStation Vita TV, doplněk ke svým konzolím

Sony oznámilo PlayStation Vita TV, doplněk ke svým konzolím

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 9. 2013 14:00 4

Díky této malé konzoli můžete hrát hry z PS Vita na velké televizi, dívat se na filmy nebo ji použít pro streamování her do jiné místnosti.

Reklama

Apple TV, Google TV, Google konzole, o všem se mluví a přitom všechny předběhne Sony. To totiž uvedlo malou krabičku PlayStation Vita TV, která toho umí mnohem víc. Rozměry zařízení jsou 60 × 100 × 10 mm, váží 110 gramů a najdeme zde vše potřebné. Gigabitový Ethernet, HDMI výstup, USB 2.0, WiFi, slot pro karty s hrami pro PS Vita a slot pro paměťové karty z přenosné herní konzole PS Vita. A právě tyto hry z herní konzole lze přes PS Vita TV hrát na velké televizi, stačí jen vložit paměťovou kartu. Podle Sony však prý nepůjdou hrát všechny hry.

Sony oznámilo PlayStation Vita TV, doplněk ke svým konzolím
i Zdroj: PCTuning.cz
Sony oznámilo PlayStation Vita TV, doplněk ke svým konzolím
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Vlevo pohled zpředu, vpravo zezadu

Samozřejmostí je dále propojení na různé služby (např. Hulu), díky kterým si můžete přehrávat hudbu nebo filmy. Konzolka se bude ovládat klasickým ovladačem konzole PlayStation 3. Další funkcí je streamování her z PlayStation 4, která bude v jedné místnosti, do televize v jiné místnosti. Podle videa k tomu bude zapotřebí pravděpodobně dvou zařízení PS Vita TV.

Uvnitř je stejný čtyřjádrový procesor založený na architektuře ARM Cortex-A9, který je i v PS Vita. Vnitřní paměť má kapacitu 1 GB a konzole zvládá zobrazit 480p, 720p nebo 1080i.

A co bude taková sranda stát? 99 dolarů (2 400 Kč) a uvedena bude někdy v listopadu, velmi pravděpodobně s velkou konzolí PlayStation 4. V základním balení bude jen samotná konzole, v plánu jsou ale i balíčky kde bude například ovladač nebo další paměťová karta.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama